loading


NIEUWE PROGRAMMEUR VOOR DE KROEPOEKFABRIEK ma september 24 2018

Na het vertrek van Tim van Dorp als creatieve motor achter ons programma zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe programmeur. Die hebben wij gevonden! Elroy Timmermans (28), programmeur per 1 oktober.

Na bijna acht jaar bij De Kroepoekfabriek vertrok Tim in juni naar Bibelot in Dordrecht om zijn ambities waar te maken. Zijn taken werden deze maanden overgenomen door Elroy, die nu al verantwoordelijk is voor onze marketing & communicatie. Dit beviel hem zo goed dat hij solliciteerde op de functie van programmeur. Een kleine stap, maar wel een heel bepalende. “Tim heeft een stevige fundering gelegd in zijn tijd bij De Kroepoekfabriek. Als onze eerste programmeur heeft hij alles opgebouwd, onze smoel bepaald”, aldus Elroy. “Nu is de eer aan mij om dit stokje over te nemen. Een prachtige taak.”

ERVARING OPGEDAAN

Timmermans is zelf ook sinds het begin betrokken geweest bij De Kroepoekfabriek. Ooit gestart als stagiair programma en productie onder de oud-programmeur, heeft hij al heel wat taken vervuld.: productie, fondsenwerving, administratie en marketing. Die laatste taak blijft hij overigens vervullen naast zijn rol als programmeur. KF-manager Rory Dickhoff: “Programma is de eerste en misschien ook wel de meest beeldbepalende vorm van marketing en communicatie. Het zegt veel over de stad waarin je als poppodium zit en laat gelijk zien waar je als podium voor staat. In die zin is dit een hele logische stap.”

Volgens Elroy zit er wel een wereld van verschil tussen marketing en programma. “Programma is een bepaald ‘fingerspitzengefühl’, marketing stoelt meer op logica en techniek. Ondanks mijn brede ervaring valt er dus nog veel te leren van andere programmeurs, boekers en partijen in de stad en regio. Onderaan de ladder beginnen dus, maar wel met de gretigheid van een jonge hond.”

LOKAAL IS BELANGRIJK

Aan visie ontbreekt het Elroy in elk geval niet: “Als podium in een stad als Vlaardingen is de band met de lokale scene enorm belangrijk. Mensen zetten hier wellicht hun eerste stappen in de muziek: als bezoeker, maar ook als muzikant op het podium. Grote kans dat ze vanuit hun ervaringen hier later terecht komen op plekken als muziekopleidingen, maar ook op plekken met een avontuurlijkere programmering als bijvoorbeeld Rotown.” Dit beeld zorgt voor een programma met ruimte voor regionale initiatieven, met nationale en internationale artiesten in verschillende genres. “Ik houd zelf van avontuur, maar ons programma moet passen bij de stad en regio.”

Elroy Timmermans start officieel per 1 oktober als programmeur.