loading


NIEUWE WORKSHOPS vr juli 26 2013

Na twee eerdere reeksen in 2013, is het nu alweer tijd voor de derde reeks workshops. En we hebben weer een mooie aanbod bij elkaar gezocht! Dit keer hebben we maar liefst vier verschillende workshops: DJ, zang, concertfotografie en Photoshop voor fotografen.

Concertfotografie
Word zelf popfotograaf en maak rockende foto’s! Concertfotografie, dat is natuurlijk heel tof! Maar niet altijd een gemakkelijke opgave. Donkere zalen en druk bewegende muzikanten maken het er niet eenvoudiger op. In de workshop ‘How to make your photos ROCK’  ga je onder begeleiding van professioneel popfotograaf Megin Zondervan aan de slag om te gekke live foto’s te leren maken. In de lessen komen zaken aan bod zoals hoe om te gaan met podiumlicht, het vastleggen van dat ene geweldige moment, wat te doen met photoshop en hoe een mooie selectie te maken. Uiteraard gaan we fotograferen en ga je aan de slag in de podiumzaal van De Kroepoekfabriek met een live band waarbij je direct geholpen wordt en tips krijgt tijdens het fotograferen!

Voor deze workshop is een eigen spiegelreflexcamera vereist.

N.B. Deze workshop maakt geen onderscheid tussen beginner of gevorderd. De cursusgroep zal hier een mix van zijn.

 

Photoshop voor fotografen
Een verse, nieuwe workshop! In deze workshop ga je aan de slag met Photoshop. Dit programma stelt je in staat de bizarste dingen te doen met beeldmateriaal. Alleen: hoe gebruik je het nu eigenlijk? Als fotograaf is dit je kans om de diepte in te duiken. Retoucheren, klonen, belichting.. alles komt voorbij. Onder leiding van professioneel fotografe Megin Zondervan leer je alle ins en outs kennen van het fenomeen Photoshop.

Voor deze workshop is een eigen laptop (met Photoshop, minimaal CS4) vereist.

N.B. Deze workshop kent geen gevorderden groep. De cursus is enkel voor beginners.

Zang
In een groep van ongeveer tien andere muziekliefhebbers maak je kennis met verschillende zangtechnieken. Deze pas je meteen toe tijdens het zingen van verschillende popsongs, waarbij je aan de piano word begeleid. Dit proberen we meerstemmig! Plezier in het (samen) zingen en uitdaging gaan hand in hand. In 6 lessen werken we toe naar een eindpresentatie. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Beginners gaan aan de slag met de basistechnieken: houding, ademhaling, ademsteun en articulatie. De gevorderden starten met een herhaling van de basistechnieken en naar gelang de vordering komen zaken zoals de stand van het strottenhoofd, twang en belten.

De lessen worden verzorgd door Maaike Den Dunnen. Zij studeerde jazz-zang (Master of Arts) aan het Rotterdams Conservatorium en aan de University of Music and Performing Arts (Graz, Oostenrijk). Ze zong op podia in heel Europa (o.a. North Sea Jazz Festival), werkt als zangdocent in haar eigen lespraktijk en volgde drie jaar de opleiding Docent Muziek

DJ
Dit is inmiddels een ‘oude vertrouwde’; door grote populariteit en succes keert de zesdelige DJ workshop ook tijdens deze Kroepoek Academie weer terug. Onder begeleiding van de ervaren en altijd enthousiaste DJ Okkie maak je kennis met de belangrijkste DJ technieken. Afhankelijk van de groep (beginner of gevorderd) worden tijdens de eerste twee lessen de basistechnieken behandeld. Vervolgens ga je je meer verdiepen in het vak van DJ en breid je je kennis uit over de verschillende mogelijkheden, richtingen en stromingen. De laatste twee lessen gaan over het mixen van muzieksoorten en platen. Zo leer je onder andere welke songs goed en welke niet goed bij elkaar passen en waarom. Ook ga je oefenen op soepele en vette overgangen van het ene nummer naar het andere en hoe je dit zo goed mogelijk op de maat kunt doen. DJ Okkie geeft hierbij steeds zijn beste ‘tips & trics’…. Dus, zit er een DJ in je, twijfel dan niet en geef je snel op.

Zoals vermeld wordt de cursus verzorgd door DJ Okkie. Okkie Vijfvinkel is een zeer ervaren dj: hij heeft gedraaid in Nighttown, WATT, Dolhuis Dordrecht, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag, Rotown en natuurlijk De Kroepoekfabriek, waar hij onder andere het dansfestijn Onbeperkt inhoud geeft. Daarnaast is hij ook actief op Radio Rijnmond en teert hij inmiddels op maar liefst 20 jaar draai-ervaring.

 

Wil je je graag inschrijven of wil je meer informatie? Dat kan op deze pagina!