loading


NIEUWE WORKSHOPS! do augustus 14 2014

Workshops Zang, Producing voor DJ’s en DJ
Kroepoek Academie start 1 september, inschrijven kan vanaf nu!

Op maandag 1 september a.s. start De Kroepoekfabriek Academie met een nieuwe reeks workshops. Wegens eerder succes keren de zevendelige cursussen Zang, DJ en Producing voor DJ’s terug in De Kroepoekfabriek. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in via de website van De Kroepoekfabriek; dat kan vanaf heden!

Zang (beginners en gevorderden)
Tijdens de workshop zang maak je kennis met verschillende zangtechnieken. Plezier in het (samen) zingen en uitdaging gaan hand in hand. In zes lessen wordt er toegewerkt naar een verrijking van je zangkunsten! Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Beginners gaan aan de slag met de basistechnieken, houding, ademhaling, ademsteun en articulatie. De gevorderden starten met een herhaling van de basistechnieken waarna zaken als het strottenhoofd, twang en belten aan de orde komen. De groep zal bestaan uit een mix van beginners en gevorderden. De lessen worden verzorgd door Joia Rath. Joia is een studente aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en heeft al veel ervaring met het verzorgen van lessen en workshops, ook is ze actief in diverse bandjes en formaties. Jullie zijn bij haar in goede handen.

Producing voor DJ’s
Altijd al gedroomd de nieuwe Armin van Buuren te worden? Of toch liever je helden van Noisia achterna? Veel dj’s maken maken hun eigen tracks op de computer in hun thuisstudio dan wel zolderkamer. Maar hoe doe je dat precies? In deze workshop ga je met professionele software aan de slag om je eigen track te bouwen. Melodieën, baslijnen, beats, FX, compressie, limiting, automation loops en piano rolls: alles passeert de revue. Zowel de beginners als de gevorderden kunnen hun hart ophalen in deze  workshop.

Marco Bergman is een ervaren en inmiddels professionele DJ én producer en geeft de cursus. Zijn beats worden in tal van producties gebruikt en hij bouwt ook zijn eigen nummers vanaf scratch.

DJ
Dit is met recht een ‘oude vertrouwde’; vanwege groot succes keert de zesdelige DJ workshop ook tijdens deze Kroepoek Academie weer terug. Onder begeleiding van de ervaren en altijd enthousiaste DJ Okkie maak je kennis met de belangrijkste DJ technieken. De eerste twee lessen worden de basistechnieken behandeld. Vervolgens ga je je meer verdiepen in het vak van DJ en breid je je kennis uit over de verschillende mogelijkheden, richtingen en stromingen. De laatste twee lessen gaan over het mixen van muzieksoorten en platen. Zo leer je onder andere welke tracks goed en welke niet goed bij elkaar passen en waarom. Ook ga je oefenen op soepele en vette overgangen van het ene nummer naar het andere en hoe je dit zo goed mogelijk op de maat kunt doen. DJ Okkie geeft hierbij steeds zijn beste ‘tips & tricks’…. Dus, zit er een DJ in je, twijfel dan niet en geef je snel op!
Zoals vermeld wordt de cursus verzorgd door DJ Okkie. Okkie Vijfvinkel is een zeer ervaren DJ: hij heeft gedraaid in Nighttown, WATT, Dolhuis Dordrecht, Lowlands, Eurosonic/Noorderslag, Rotown en natuurlijk De Kroepoekfabriek. Daarnaast is hij ook actief op Radio Rijnmond en teert hij inmiddels op maar liefst 20 jaar draai-ervaring.

Data & Tijden
De workshops vinden plaats op maandagavond, te weten op maandag 1, 8, 15, 22, 29 september en 6 en 13 oktober (eindpresentatie). Een volledige workshop kost 85 euro.
ZANG
19.15 uur – 20.45 uur
DJ
19.00 uur – 23.00 uur 85 euro
PRODUCING VOOR DJ’S
21.00u – 22.30 uur

De Kroepoek Academie is mede mogelijk gemaakt dankzij de kroe, het Fonds Schiedam Vlaardingen en de ondernemende vriendengroep van De KF: De Rijsttafel!

Enthousiast? Schrijf je snel in, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar! Inschrijven? Dat kan hier: