loading


ONTMOETEN, UITWISSELEN, SPELEN! vr september 5 2014

Pak ‘m beet veertig muzikanten verzamelden zich gisteren in het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek, om aan te geven waar muzikanten behoefte aan hebben en welke ideeën er leven. Uiteraard was het podium vervolgens de plek om zich uit te leven, na een vruchtbare brainstorm. Het podium blij, muzikanten blij. Er gaan mooie dingen gebeuren!Muzikantenborrel

De Kroepoekfabriek wil graag een platform zijn voor regionale muzikanten. Muzikanten meehelpen in hun ambities, open staan voor ideeën, een ontmoetingsplaats voor artiesten, uitwisseling, ontwikkeling, bijdragen aan een levendige muziekscene, waar muzikanten elkaar kennen én de weg weten.

Door goed contact met de muzikanten, hoopt De KF ook beter in te kunnen spelen op behoeftes en daardoor succesvolle avonden te organiseren. Dat is wat het podium nodig heeft om, in deze tijden van enorme bezuinigingen, het hoofd boven water te houden.

De KF heeft gevraagd of muzikanten mee kunnen denken hoe wel met elkaar een levendige muziekscene vol creatieve, muzikale, succesvolle middagen en avonden kunnen organiseren. Vlaardingen for Popstad!

Tijdens De Grote Muzikanten Brainstorm Borrel kon iedere muzikant zijn idee droppen en delen. Op deze ideeën werd dan weer gereageerd door de andere muzikanten, door vragen te beantwoorden als “Voor wie is het interessant”, “Voorwaarden voor jou om mee te doen?”, “Wat zou je hiervoor willen betalen pp?”, “De ideale dag en tijd in de week?” of “Zou je het leuk vinden om mee te helpen dit te organiseren?”

Spelen!
De muzikanten waren het redelijk met elkaar eens. Zo bleek er behoefte aan masterclasses op verschillende vlakken, als een spoedcursus Geluidstechniek voor bands en Op welke manieren kan je leven van de muziek? Een aansprekend idee was ook om in 24 uur te kunnen werken aan een eigen song, van schrijven tot opnemen en eventueel optreden. Er is vooral ook behoefte om veel te spelen. Jammen, uitwisselen, zelfs stage lopen bij elkaar. Massaal enthousiasme kwam rond de ideeën van Tribute Nights, waar muzikanten zich kunnen voorbereiden op een muziek-thema en daar met elkaar een avond op los kunnen gaan.

Wordt vervolgd
De Kroepoekfabriek werkt de ideeën uit in een aantal realistische projecten. Student en muzikant Arne van Ettekoven studeert af op dit onderwerp en stort zich de komende maanden op de uitwerking van een aantal geopperde projecten. Veel muzikanten hebben ook aangegeven graag een handje te helpen in de uitvoering. Inmiddels is één van de ideeën al werkelijkheid, een Facebookgroep, waar de muzikanten uit Vlaardingen en omstreken elkaar kunnen vinden. Aanmelden kan op https://www.facebook.com/groups/278949458967917/

Om 22.00 uur begon de jamsessie met Jeroen Vrolijk en een aantal van zijn muzikale vrienden. Al snel werd het podium gevuld met lokale muzikanten, wat nog door ging tot in de late uurtjes.

De foto’s van foto-kroelid Patricia Verploegh Chassé volgen één dezer dagen!

Zie hier wat je sowieso al kan doen als muzikant in De KF!