loading


80’s

Als er één era is waar synthesizers permanent overuren draaiden is het de 80’s wel. In de jaren 80 braken wereldsterren als Madonna en Whitney Houston door en waren de carrières van Michael Jackson en Prince nooit zo succesvol. En niet alleen (elektronische) popmuziek domineerde de hitlijsten; artiesten als The Cure en The Smiths scoorden hit na hit met hun mix van new wave en postpunk.

R&B begon langzaam op te komen en ook hiphop zag in de ‘80s het daglicht. De 80’s is voor velen nog steeds de periode waar muziek nog nooit zó goed en divers was. Niet héél gek dat de muziek van toen 30 jaar later soms nog even populair lijkt.

In De KF zorgen we er regelmatig voor dat de hits van toen de revue passeren tijdens dansavonden. Daarnaast worden we ontzettend enthousiast van nieuwe en opkomende bandjes die inspiratie halen uit de gekte van de jaren 80 en dit op verfrissende wijze omtoveren tot hedendaagse tracks.

Weten of er iets op de agenda staat waar jij als 80’s liefhebber bij moet zijn? Check het hier!

VLAARDINGSE BANDAVOND OP HET STADSSTRAND

Ook dit jaar werken Het Stadsstrand Vlaardingen en De Kroepoekfabriek weer samen. Van hiphop tot jazz, van pop tot folk,....

Meer info

"Van foute nummers die volgepropt zitten met synthesizers tot klassieke 80’s new wave; er is wat mij betreft geen era gevarieerder dan de jaren 80. Stop me in een tijdmachine en ik weet waar ik naartoe ga!"

Puck Steenbergen, Coördinator Marketing en medewerker projecten

Probeer eens wat anders

REVENGE OF THE SYNTH

Meer info