loading


PINGUIN SAMENWERKING ma september 8 2014

Online radiostation Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek werken vanaf deze maand samen. Met als doel zoveel mogelijk goede, nieuwe en nog niet gehoorde muziek te laten horen.

Sinds 1 september is elke werkdag er een uur muziek – van 15.00 uur tot 16.00 uur – op Pinguin Radio te horen ‘powered by’ De Kroepoekfabriek. Daarnaast zal het poppodium met enige regelmaat haar opwachting maken op de zender en de site. Hiermee is een begin gemaakt met een samenwerking die zich in de toekomst nog verder zal uitbreiden. “Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek hebben elkaar gevonden in de gedeelde passie: goede muziek! We zijn beiden op onze eigen manier bezig om die muziek en nieuw talent onder de aandacht te brengen. Vanaf nu gaan we onze krachten bundelen met toffe plannen voor de toekomst, met als doel: mensen kennis laten maken met mooie dingen!”, aldus  Bazz Barnasconi van Pinguin Radio. Ook KF-programmeur Tim van Dorp is enthousiast over de kersverse samenwerking: “Pinguin Radio is supertof. Deze zender plugt allerlei opkomende bandjes. Daarnaast wordt hier ruimte gegeven aan muziek die je op vele andere radiostations niet hoort. Dat is iets waar De Kroepoekfabriek ook een steentje aan bij wil dragen. Opkomende, dan wel beginnende bands een podium bieden ongeacht welke stijl.”

pinguinradiocomlogobreedKennis maken met zoveel mogelijk muziek
Pinguin Radio zendt sinds 1 oktober 2011 online uit. De zender is direct ontstaan vanuit KINK FM en opgericht door KINK FM medewerkers/DJ’s en enkele luisteraars. Pinguin Radio draait gedurende de week en in het weekend overdag non-stop muziek en biedt een mix van pop, rock, hiphop, house, reggae, folk, metal en singer-songwriters; oud maar vooral veel nieuw. De muzieksamenstellers van Pinguin Radio hebben de ambitie en de opdracht om zo breed mogelijk te programmeren. De gedachte daarachter is natuurlijk om een groot publiek te bedienen, maar er is ook een ideologisch motief: Pinguin Radio is niet alleen maar bedoeld om te entertainen, maar wil de luisteraars ook graag kennis laten maken met muziek die ze nog niet kennen, maar waarschijnlijk wel zullen waarderen. Dat geldt uiteraard voor nieuwe muziek, maar ook voor songs en acts uit de pophistorie. Daarbinnen wil Pinguin Radio een stimulerende rol spelen in de Nederlandse muziek scene.
Sinds de start kent Pinguin Radio een grote trouwe schare luisteraars; op dit moment luisteren er maandelijks meer dan 100.000 unieke muziekliefhebbers. De online zender staat structureel in de top 150 van de Shoutcast lijst van de 55.000 grootste webradio zenders wereldwijd.

Ook Pinguin Radio luisteren? Dat kan! En wel via: http://pinguinradio.com/
Hier vind je ook meer informatie over de online zender.