loading


Rap Kampioen LyonW zo juli 4 2010

In een volle Club Doxx organiseerden De Kroepoekfabriek, HBWP en Vele Vlaardingers Een Huis het eerste Vlaardingse Rap Kampioenschap. Begin juni was er al een rapworkshop, gevolgd door een presentatieavond en een coachingssessie. In drie weken tijd werden tien jonge rappers door rapcoach Excellent van de Zware Jongenz klaargestoomd voor de finaleshow in Club Doxx.

Dope flow
Aan het einde van de avond overhandigde de jury Romeo & Twist aan de derde plaats, Young Saico en Frogz waren blij met de tweede prijs en Lyon W kreeg zowel de Publiekprijs als de juryprijs. Zijn goede verstaanbaarheid, prettige uitstraling, ‘dope flow’, ┬árijmschema, geloofwaardigheid en microfoonbeheersing waren volgens de jury zeer sterk! Iedere prijs bestond uit een geldbedrag en een optreden op het Vlaardings UitFestival op 11 september. Er komen vast nog meer optredens aan. De samenwerking tussen de drie instellingen beviel uitstekend, dus zodra het cultuurpodium de Kroepoekfabriek straks geopend is, komt er voldoende ruimte voor goeie rap avonden!

De wedstrijd is mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen, De Kroepoekfabriek, Het Bureau Welzijns Projecten en Vele Vlaardingers Een Huis en alle vrijwilligers.