loading


RIJSTTAFEL AVOND SUCCES vr april 11 2014

Donderdag 3 april 2014 was het weer tijd om de 26 leden van de Rijsttafel, de ondernemende vriendenclub van De Kroepoekfabriek, te bedanken voor hun onmisbare steun. Op die dag werd namelijk het jaarlijkse Rijsttafelfeest georganiseerd. Ook dit keer stond het feest in het teken van gezelligheid, netwerken, bijpraten, lokaal talent, lekker eten, drinken en… stemmen! De bedrijven kregen namelijk deze avond de kans te stemmen aan welk doel hun geld komend seizoen wordt besteed. Nieuw dit jaar waren enkele workshops waaraan de bedrijven deel konden nemen.

GROEPSFOTO RIJSTTAFEL 2014Eten, drinken, stemmen, netwerken, workshops en lokaal talent… Dit is in een notendop hoe het Rijsttafelfeest er dit jaar uitzag. Met een welkomstwoord door Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek, bestuursvoorzitter Martin Thurmer en demissionair wethouder Jan Robberegt werd de avond geopend. Na een kort spel om de verschillende Rijsttafelleden beter te leren kennen, konden de aanwezigen, met de muzikale klanken van de lokale singer-songwriter Il Est Jacques op de achtergrond, genieten van een heerlijke Hollandse rijsttafel verzorgd door Cateringservice De Culinair. Tijdens een verrukkelijk dessert werden de leden van de Rijsttafel bijgepraat over De Kroepoekfabriek en werden er vier dromen gepresenteerd waarop de bedrijven konden stemmen. Voordat de uitslag van deze stemronde echter bekend werd gemaakt, kregen de aanwezigen de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops (DJ, rap of zang), een rondleiding achter de schermen van De Kroepoekfabriek te doen of gewoon lekker te blijven netwerken in de podiumzaal. De meeste stemmen, namelijk 45 procent, gingen in de stemronde naar het project EigenWijs; een scholenbattle voor alle middelbare scholen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Op de tweede plaats eindigde het project VLD Rockt met 35 procent van de stemmen. De laatste twee dromen, De Kroepoek Academie en de droom om nieuwe microfoons aan te schaffen, behaalden beide 10 procent van de stemmen. Na een groepsfoto met alle aanwezigen en de muziek van de feestelijke, regionale coverband Three Third XL, kwam het Rijsttafelfeest ten einde.

Het was een leuke, gezellige en bijzondere avond waarbij De Kroepoekfabriek heeft laten zien ondanks de bezuinigingen het hoofd niet te laten hangen, maar juist te zoeken naar nieuwe kansen. Iedereen voelde dan ook dat de bezuinigingen niet ten kosten mogen gaan van een goed poppodium in de stad. Met nieuwe ideeën op zak gaat De Kroepoekfabriek weer met frisse moed een nieuw jaar tegemoet.

Ook een deel van het College was vertegenwoordigd in de vorm van wethouder Robberegt en wethouder Hoekstra. Mooi om te zien dat ook zij De Kroepoekfabriek en de sponsoren een warm hart toedragen.

De foto’s werden gemaakt door Kubilay Keser en laten zien dat het een super avond was!