loading


RIJSTTAFEL… BEDANKT! di april 2 2013

Hopelijk werd onze dankbaarheid donderdagavond goed getoond aan onze 23 leden van de Rijsttafel, de ondernemende vriendengroep van De Kroepoekfabriek. Het jaarlijkse feest met de regionale bedrijven werd gevierd op donderdag 21 maart 2013 en stond in het teken van gezelligheid, netwerk, bijpraten, lokaal talent, eten en stemmen! De bedrijven kregen namelijk deze avond de kans te stemmen aan welk doel hun geld komend seizoen wordt besteed.

Eten, drinken, stemmen, netwerken en jong talent… Zo zag de Rijsttafel-avond er in het kort uit. Met een dankwoord door burgemeester Bruinsma, in het bijzijn van wethouders Robberegt en Oosterom, werd de avond geopend. Na het buffet konden de 23 bedrijven stemmen op hun favoriete droom van de KF.  De meeste stemmen gingen naar de cursussen voor de Kroe, de vrijwilligers van de KF. Hierbij kan gedacht worden aan de cursus Horaceportier, waar vrijwilligers worden opgeleid tot beveiliger, wat enorm in kosten kan schelen jaarlijks.

Op de tweede plaats werd er flink gestemd op de wens om beter zichtbaar te zijn vanuit de stad, met behulp van een kunstwerk tegen de zijgevel. Zo zullen mensen al van ver zien waar de KF te vinden is.

25% van de stemmen, dus het geld, ging naar het Dikke Vrienden Plan, waar een investering nodig is om een loyaliteitsprogramma op te zetten voor de bezoekers en betrokkenen van de KF.

De laatste droom heeft nog wat meer steun nodig, alhoewel ook 17% van de sponsors achter dit doel staat, namelijk het vereeuwigen van de acht beste lokale bands in een live show aan het einde van het jaar. De vereeuwiging zou plaats moeten vinden in de vorm van opname op beeld en geluid. Voor dit project zal nog meer geld gezocht moeten worden.

Het was een bijzondere avond, met een groep bijzondere mensen. De rode draad was het enthousiasme voor de KF. Iedereen voelde dat de bezuinigingen niet ten kosten mogen gaan van een goed Poppodium in de stad. Ideeën waren er in overvloed. Iedereen was bereid mee te denken in mogelijkheden.

Ook een deel van het College was vertegenwoordigd in de vorm van burgemeester Tjerk Bruinsma, wethouder Robberegt (cultuur) en wethouder Oosterom (sociale zaken). Mooi om te zien dat zij de KF en haar sponsors een enorm warm hart toedragen.

Tussen het buffet van Bankok Thai Tip door werden de leden getrakteerd op optredens van jong talent van de Hiphopfacts, pianist Richard Brevaart en muzikanten Spek & Boogert.

De foto’s werden gemaakt door Ton Delfos en zijn een perfect bewijs van een super avond, die hopelijk veel moois belooft voor de toekomst van de KF.