loading


Rock n Ramps smaakt naar meer ma juli 19 2010

 

Vlaardingen is een gratis muziekfestival rijker! De Kroepoekfabriek heeft zich weer laten horen. Afgelopen zaterdag vonden liefhebbers van stevige rockmuziek en skaters de weg naar het skatepark op de Deltaweg. Daar organiseerde de Kroepoekfabriek, het cultuurpodium in wording, samen met het Bureau Welzijnsprojecten voor het eerst het festival Rock ’n Ramps. En dat is zeker voor herhaling vatbaar.

De reacties van het publiek logen er niet om. ‘Wat een fantastische sfeer!’, ‘Dit heeft Vlaardingen echt nodig!’, ‘Goede muziek, leuke mensen en een heerlijk zonnetje”‘ en ‘Wat heb ik dit gemist!’ zijn veel gehoorde kreten. Zes bands, drie skate-activiteiten, creatieve workshops, een barretje, een grasveldje, fijn publiek, de zon en een heerlijke sfeer. Dat waren de ingrediënten voor weer een gratis muziekfestival. Van 14.00 uur tot 20.00 uur werden vette stunts afgewisseld door dikke bands. Zo werden de verschillende onderdelen aangekondigd door Martin van der Meer, vrijwilliger van De Kroepoekfabriek en initiatiefnemer van het festival. “Ongeveer een half jaar geleden kwam ik met mijn idee bij De Kroepoekfabriek. Omdat het plan past bij de doelstelling, wilde De Kroepoekfabriek mij helpen bij het realiseren ervan. En dit is het resultaat!”

 

Op het podium stonden achtereenvolgens Parkiet on Speed, Roadsign, Maybee, Drunktank, Gino’s Eyeball en

Antillectual. Tijdens deze dag werkten zo’n vijftien vrijwilligers mee aan het succes. Achter de bar, bij de techniek, bij de info tent en bij de publiciteit. “Dit is precies waar De Kroepoekfabriek voor staat”,  geeft Renske Verbeek, directeur van het cultuurpodium dat begin volgend jaar de deuren opent, aan. “Regionaal talent speelt samen met gevestigde namen en talent achter de schermen krijgt ook de kans zich te ontwikkelen tot organisator, technicus, horecaheld of marketeer. En ook de samenwerking met andere culture instellingen, zoals HBWP en Skateland, past perfect bij dit soort evenementen!”
Met dank aan: Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o, Deltaport Donatiefonds en Feedback.

Volgend jaar weer? We gaan ons best doen!