loading


DE NACHTBUZZ do mei 15 2014

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek zetten zich samen in voor een evenement op zaterdag 29 november. Tijdens de NachtBuzz zijn Schiedam, Vlaardingen en Maassluis voor één nacht, één stad! Vijftien plekken en (culturele) ondernemers in de regio presenteren dan een eigen programma en openen de deuren voor tweeduizend bezoekers, die zich per  unieke nachtbuzzen van de ene naar de andere beleving verplaatsen. De komende tijd buigen de betreffende partners  zich gezamenlijk over de haalbaarheid, financiering en aanpak.

logo

In november 2013 wonnen de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek gezamenlijk een nominatie voor de Waterweg Cultuur Prijs. Vol energie stortten de cultuurmakers zich vervolgens op een gezamenlijk doel: nóg meer mensen enthousiast maken voor het aanbod in de Waterweg regio. De podia zien het als een eer en mooie verplichting om de kracht van samenwerking letterlijk te laten zien. Met dit projectplan van NachtBuzz willen zij een basis leggen voor de toekomst; een toekomst waarin samenwerking tussen culturele partners in de regio Waterweg de normaalste zaak van de wereld is. Waarmee zij samen laten zien wat Vlaardingen, Schiedam en Maassluis allemaal te bieden hebben op het gebied van muziek, uitgaan, kunst en cultuur.

Inmiddels hebben vijftien enthousiaste partners/locaties uit de verschillende steden hun medewerking toegezegd. De komende tijd buigen zij  zich gezamenlijk over de haalbaarheid, financiering en aanpak. Op 12 juni horen de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek of ze de Waterweg Cultuur Prijs van € 15.000 in de wacht hebben gesleept.

Als dit lukt, is de realisatie van NachtBuzz weer een goede stap dichterbij!