loading


SPOORWERKZAAMHEDEN T/M SEPTEMBER di maart 21 2017

Vanaf 1 april 2017 tot en met circa september 2017 rijden er geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland wegens de ombouw van het spoor tot metrolijn. De RET zet bussen in welke tot uiterlijk 01:00 uur ’s avonds rijden. Houd rekening met extra reistijd en extra overstappen wanneer je naar De Kroepoekfabriek komt.

De plannen om de 125 jaar oude spoorlijn die bekend staat onder de naam ‘de Hoekse Lijn’ om te bouwen tot metro worden deze zomer uitgevoerd. Als gevolg hiervan rijden er vanaf 1 april geen treinen meer. Totdat de metrolijn in gebruik kan worden genomen, rijden er bussen vanaf Schiedam Centrum naar de stations in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.

OVERZICHT DIENSTREGELINGEN

Dat betekent dus een wat langere reistijd en meer overstappen. Voor je reis op het traject van de Hoekse Lijn kun je kiezen uit sneldiensten en een stopdienst:

Met de stopdienst reis je naar elk station langs de Hoekse Lijn, met de sneldiensten reis je direct tussen Hoek van Holland of Maassluis en station Schiedam Centrum of tussen Vlaardingen en metrostation Vijfsluizen. De bussen rijden minimaal even vaak als de trein. Doordeweeks rijden de bussen vanaf 5:30 uur, op zaterdagen vanaf 7:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 8:00 uur. Tijdens stranddagen en (grote) evenementen zet de RET bij grote drukte extra bussen in.

VAN EN NAAR DE KF

De dichtst bij De KF gelegen en dus meest bruikbare vervangende buslijn is 713 of de reguliere buslijn 57, halte Station Vlaardingen Centrum. De bussen stoppen bij bestaande bushaltes.

De laatste bus richting Schiedam Centrum/Rotterdam op vrijdag en zaterdag rijden om 01:02 uur (lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum), en in de richting van Hoek van Holland gaat de laatste bus om 01:12 uur (lijn 713, halte Station Vlaardingen Centrum).

Natuurlijk is de auto altijd een goede optie. Parkeren rondom De Kroepoekfabriek is altijd gratis en er is altijd voldoende parkeerruimte. Wees wel gewaarschuwd: wegens verbouwingen aan het knooppunt Vijfsluizen kan het daar ook druk zijn. Ja, het houdt niet op, niet vanzelf..!

VVHL_Vlaardingen