loading


TALKSHOW SMAAKT NAAR MEER do februari 6 2014

Woensdagavond 5 februari jl. vond in De Kroepoekfabriek de allereerste editie plaats van Talk of the Town, een gloednieuwe talkshow speciaal voor betrokken Vlaardingers tussen de 15 en115 jaar, die zich interesseren voor actualiteit, cultuur, politiek en muziek. Onder meer een live blind date tussen zwevende kiezers en de jongste Vlaardingse gemeenteraadsleden, het Rotterdamse IFFR en de historie van de vete tussen Schiedam en Vlaardingen stonden op het programma. Hetgeen zorgde voor een overvolle zaal.

Foto: Ton Delfos
Talk of the Town Credits Ton Delfos

Talk of the Town is een terugkerende talkshow met leuke gasten, spannende interviews, vaste polls, filmpjes, comedy met, uiteraard, muzikale omlijsting. Hiervoor was De Kroepoekfabriek deze woensdagavond voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellig café. De avond werd afgetrapt met ‘de canon van Vlaardingen’, waar stadsarchivaris
Harm Jan Luth elke editie een onderwerp uit de Vlaardingse geschiedenis bespreekt. Hij trapte af met de eeuwenoude vete tussen Schiedam en Vlaardingen. Wat bleek; Vlaardingers en Schiedammers hebben vandaag de dag helemaal geen hekel aan elkaar, het is een ‘mythe’, ontstaan in de zestiende eeuw.

Zwevende kiezers en een elektrische Skroeter
Vooruitblikkend op de naderende gemeenteraadsverkiezingen, kregen vervolgens drie Vlaardingse ‘zwevende kiezers’ de kans om tijdens een blind date vragen te stellen aan de jongste gemeenteraadsleden van de stad. Autodealer VARI Vlaardingen kwam tussendoor even snel vertellen waarom elektrisch rijden behalve milieuvriendelijk ook handig en voordelig is. De Kroepoekfabriek kreeg daarbij een geweldig en duurzaam cadeau, in de vorm van een elektrische KF-scooter (Skroeter). Stand-up comedian Daveson Ignatia zorgde voor een lach toen hij een goed voorproefje van het Comedy Kafé van vrijdag 7 februari a.s. gaf. En Harriet Weststrate, programmeur van Vlaardings filmtheater Het Zeepaard, en filmfan Fiona gaven op hun beurt een mooi beeld het IFFR (International Film Festival Rotterdam). Waarna Nachtburgemeester Marco Bosman vertelde wat er allemaal te doen is in het Vlaardingse. De Ghostwriter sloot de avond scherp en geestig af met zijn column.

Live muziek van De Jeneverneuzen 
Talk of the Town heeft bovendien een unieke eigen tune, die live werd uitgevoerd door huisband De Jeneverneuzen, onder leiding van Casper van Hattum (verantwoordelijk voor de tune). De live muziek werd voortgezet in de pauze en na afloop was KF DJ Anne Bal er voor de muzikale omlijsting.

Vrijwillige redactie
Host Rutger van Houwelingen, die zijn debuut als presentator met verve maakte, leidde het geheel vakkundig in goede banen. Het succes van de avond is mede te danken aan de vrijwillige redactie van Talk of the Town, bestaande uit onder meer leden van de vrijwillige Kroe van De Kroepoekfabriek. Dit jonge team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het concept, de onderwerpen en de uiteindelijke uitvoering. Het leuke en gemêleerde publiek dat in grote getalen aanwezig was, zorgde voor een fijne, gezellige en gemoedelijke sfeer en vormde zo de kers op de taart van deze première. De eerstvolgende editie van Talk of the Town staat gepland op woensdag 4 juni 2014.