loading


Walhalla wint Job Dura Prijs di november 27 2012

De jury is erg enthousiast over de winnaar: “Theater Walhalla is op een maatschappelijk betrokken en duurzame manier een inspirerend en zeer sympathiek voorbeeld van een hedendaags cultuurgebouw.

Het enthousiasme dat aan alle kanten van Theater Walhalla afspat is enorm aanstekelijk en maakt dat je er als bezoeker graag wil zijn”. Oprichters van het theater, Harry-Jan Bus en Rachel van Olm, volgen vol overgave en met passie hun eigen visie op theater en worden hiervoor geprijsd. De kernwaarden van het theater zijn talentontwikkeling en laagdrempeligheid.

Naast De Kroepoekfabriek en Theater Walhalla zijn het World Music and Dance Centre en De Hofbogen genomineerd. De jury is lovend over alle genomineerden en geeft ook De Kroepoekfabriek een mooi compliment: ”De Kroepoekfabriek is een veilige en zeer charmante plek in Vlaardingen waar stedelijke jeugd naar hartenlust haar talenten kan ontplooien. Elke stad verdient een Kroepoekfabriek.”
Job Dura Prijs 2012
Dit jaar had de Job Dura Prijs als thema ‘Cultuur’, met als bedoeling de aandacht te vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap te stimuleren en ondersteunen. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

Naast deze prijs wordt er ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt van €7.500. Deze gaat naar het culturele micro-cluster rondom het Schieblock.

Wij hebben niet gewonnen, maar zijn toch heel trots op onze nominatie en gunnen het Theater Walhalla van harte! Gefeliciteerd, jullie zijn een verdiende winnaar.
Meer weten over Theater Walhalla? Kijk dan hier: http://www.theaterwalhalla.nl/. Informatie over Stichting Job Dura Fonds vind je hier: http://www.jobdurafonds.nl/.