loading


UITFESTIVAL + OPEN MONUMENTEN wo september 10 2014

Zaterdag 13 september a.s. wordt alweer de negende editie van het Vlaardings UitFestival georganiseerd in het centrum van Vlaardingen. En De Kroepoekfabriek is daar uiteraard van de party! We zijn ter plaatse met het KF Tuinhuis. Ook zijn de deuren van het poppodium geopend die dag, want zaterdag is het tevens Open Monumentendag. 

Op het Vlaardings UitFestival presenteert zo goed als heel cultureel Vlaardingen het nieuwe programma voor het komende culturele seizoen. Bezoekers van het UitFestival krijgen gratis en voor niets een voorproefje voorgeschoteld van het nieuwe culturele seizoen; lokale artiesten, maar ook landelijk bekende artiesten treden hier op. Dit jaar betreden onder meer The Kik, Leonie Meijer (De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en Jan Rot het podium. Ook de winnaar van KF’s Scholen Battle Eigenwijs, The Caffeine, verzorgt een optreden. Verder kunnen liefhebbers van stand-up comedy genieten van een try-out van het Comedy KaFe, een maandelijkse samenwerking van Stadsgehoorzaal Vlaardingen en De KF.

The Caffeine wint KF's Scholen Battle Eigenwijs
The Caffeine wint KF’s Scholen Battle Eigenwijs

KF Tuinhuis kampeert op het Veerplein
Het KF Tuinhuis parkeren we zaterdag de 13e op het Veerplein. Dé perfecte plek om even te relaxen of om coole KF-items aan te schaffen. Of, om voor de voorverkoopprijs tickets te kopen voor het programma van het kersverse seizoen, waar onder meer Giovanca, Elle Bandita, Hugh Cornwell (ex-The Stranglers) en dansfeest 40UP voorbij komen. Verder is iedereen die vragen heeft, nieuwsgierig is, Dikke Vriend wil worden of gewoon een praatje wil maken of zich misschien ook wel zou willen aansluiten bij de vrijwillige Kroe, van harte welkom! Het volledige programma vind je HIER.

Open Monumentendag
Op deze zelfde zaterdag 13 september is het ook weer Open Monumentendag. Het landelijke thema ‘Op reis’ was in de regio aanleiding om over de stadsgrenzen heen te kijken. De streek kent een uitgebreid netwerk van vaarverbindingen, kaden en wegen. U kunt tijdens Open Monumentendag tussen 11.00 en 17.00 uur op onalledaagse wijze tussen Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Midden-Delfland reizen en tussendoor in de vier gemeenten monumenten bezoeken. De Kroepoekfabriek zet de deuren open en en de koffie klaar. Tot dan?!