loading


Upcoming Award vr maart 30 2012

De tipronde van de Upcoming Award start donderdag 29 maart. Op UpcomingAward.nl kun je opgeven welke band er volgens jou de titel verdient. De tips worden meegenomen in het besluit van de talentscouts die uiteindelijk vier bands nomineren die vrijdag 11 mei in Theater Lantarenvenster de strijd met elkaar aangaan om de eerste prijs. De winnaar wint alle middelen om succesvol te worden: album-opnames door Het Kanaal in De Kroepoekfabriek-studio, vormgeving door Grafisch ontwerpbureau Brandberry, een fotoshoot bij Sander de Hooge, 10.000 albums door DeCDPerserij.nl, een platencontract bij Upcoming Recordings, een boekingscontract bij Sole Bookings en een wel heel bijzondere distributiedeal met Free Record Shop: het album ligt in juni tegen een bodemprijs uitgelicht in 165 Free Record Shop filialen.

Boodschap
“Talent verdient een toekomst; dat is de boodschap”, aldus Bart Proost. “De digitalisering is niet het probleem, die brengt juist grote mogelijkheden met zich mee. Met een uniek idee kun je morgen wereldberoemd zijn. Verdwaalde fans in Nepal kunnen de cd van Jan Smit gewoon downloaden op het moment dat hij uitkomt. Al die zogenaamde piraten zorgen ervoor dat bands nu een ongekend bereik hebben. Het probleem ligt hem bij de industrie zelf, die reageert niet genoeg op de ontwikkelingen. Dat is de reden waarom de halve industrie nu buiten spel wordt gezet. Het probleem is dat diezelfde industrie onmisbaar is voor een gezond muziekklimaat. Stel je voor: elke artiest heeft nu de mogelijkheid om zijn muziek op internet te zetten. Verkopen in de muziekwinkels zijn makkelijk te traceren en vormen daardoor de charts, illegale downloads niet. Wie bepaalt binnenkort wat goed is? Wie scheidt het kaf van het koren? Op dit moment zijn het met name de labels en de muziekwinkels die er voor zorgen dat het publiek het beste te horen krijgt. Maar voor hoe lang nog? Hetzelfde publiek zorgt er op dit moment voor dat die labels en muziekwinkelséén voor één moeten opdoeken.

Zelf in actie
Bart Proost roept het publiek op zelf ook in actie te komen: “Niet alleen een beter milieu begint bij jezelf, een beter muziekklimaat ook. De Upcoming Award is ons antwoord. Wat is jouw antwoord? Wij geven onbekend talent weer een kans. Daar ligt de toekomst. Wat er ook gebeurt, zij mogen de hoop niet opgeven. Ondertussen vragen we jou om ons te steunen. Loop die muziekwinkel weer eens binnen om te kijken wat er speelt. Koop die nieuwe CD bij die winkel en zorg ervoor dat die artiest een toekomst heeft. In de tussentijd vragen wij de muziekindustrie om te komen met nieuwe ideeën  Wij luiden de noodklok. Met initiatieven als Spotify en Itunes denken we de goede kant op, helaas gaan die instanties niet de complete muziekindustrie redden. Winkelen blijft vrijetijdsbesteding nummer één. Muziekwinkels worden ook nog steeds ontzettend goed bezocht. Maar bij thuiskomst download de bezoeker het nieuwe album dat hij net heeft zien liggen bij de Free Record Shop. Help de muziekindustrie; koop dat album eens een keer voor jezelf of geef het als cadeau. En als je er dan toch bent: koop in juni die CD van de winnaar van de Upcoming Award en weet als eerste wat er gaat spelen. Geef talent een kans, dat doen wij ook.”

Het Kanaal en De Kroepoekfabriek
Het Kanaal is een platform voor veelbelovende musici, dat door middel van bemiddeling (op gebied van o.a. coaching, media en dus studio’s) talent wil ondersteunen naar een doorbraak.Maar, wel op een voor de muzikant zo laagdrempelig mogelijke manier. Dit Vlaardingse initiatief wil zo een brug slaan tussen de artiest en kwalitatief hoogstaande opnames. Zodat ook zonder platenmaatschappij professionele opnames kunnen worden gefinancierd. Door jonge gepassioneerde mix engineers in te zetten en gebruik te maken van moderne technieken wordt het voor iedere beginnende artiest mogelijk zijn talent te laten horen. Je kunt nu via Het Kanaal terecht in de muziekstudio van De Kroepoekfabriek. Kortom, Het Kanaal geeft muzikaal talent een kans, Kroepoekfabriek maakt als partner deze kans mede mogelijk.

Kijk op www.upcomingaward .nl en www.hetkanaal.com voor informatie over deze nieuwe prijs en Het Kanaal.