loading


Wethouder verricht eerste bouwhandeling vr januari 15 2010

Wethouder Robberegt verricht eerste bouwhandeling Vlaardingse cultuurtempel Kroepoekfabriek!

Een mijlpaal! Donderdag 21 januari starten de eerste bouwwerkzaamheden aan de Vlaardingse Kroepoekfabriek. Het jongerencultuurcentrum opent eind 2010 haar deuren. Wethouder Jan Robberegt verricht om 15.00 uur de eerste bouwhandeling aan de KW-haven en geeft een allereerste kijkje achter de mooie gevel. Samen met het bestuur, de directie en al actieve vrijwilligers (de Kroe!) vertelt hij wat de plannen voor het pand en de organisatie zijn.

De Kroepoekfabriek wordt in 2010 het Jongeren Cultuur Podium in Vlaardingen. Met optredens van landelijk bekende bands, dj’s, opkomend lokaal en regionaal talent en diverse projecten en cursussen. Alles komt voorbij!

Tot aan de opening staan er al flink wat evenementen op stapel. Zo vindt in januari en februari het project Patent op Talent plaats, waar talentvolle bands kans maken op live optredens, een coachingstraject, opnametijd en een plek op een unieke verzamel cd. Verder vindt later in het jaar de coproductie van de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek plaats, X-Posure, de zoektocht naar breed podiumtalent. Ook neemt de Kroepoekfabriek deel aan Culture Candy, de allereerste brugklascultuurdag in Vlaardingen. Komende maand worden samen met de al actieve vrijwilligers (de Kroe) verdere plannen gesmeed voor het nieuw jaar.