loading


THE CAFFEINE WINT EIGENWIJS! do juli 3 2014

Gefeliciteerd! The Caffeine heeft de allereerste editie van EigenWijs gewonnen. Met een ijzersterke performance en steengoede act wist The Caffeine zowel jury als publiek te overtuigen. “De vier dames hadden een hele originele benadering van de act met loepzuivere zang. Een mash-up van twee bekende nummers en een zelfgeschreven liedje waarin een krachtig verhaal zat met kop en staart met zelfs een paar indrukwekkende metaforen” aldus de jury.

DSC_0439

 

EigenWijs! is dé Scholenbattle voor alle middelbare scholen uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Van ruim dertig deelnemers in het totaal waren na alle voorrondes  Tessa Moerman, The Caffeine, Grace & Dion, Nickzka & Shiva’s Minions, Harmony, Fratsen, Keylis Alexander en wildcard winnaar HVC Band nog over. In een goed gevulde Kroepoekfabriek namen de acht finalisten het tegen elkaar op. Het niveau lag echt heel erg hoog en de variatie was groot: bands (zowel met covers als zelfgeschreven nummers), zanggroepen (al dan niet met begeleiding op piano of gitaar) en zelfs een tienkoppige band.

Uiteindelijk kwam The Caffeine als beste uit de bus. Behalve de titel Winnaar EigenWijs! 2014 en bijbehorende beker, hebben/heeft hij/zij een optreden in De Kroepoekfabriek tijdens een passend event, een optreden op het Vlaardingse UitFestival op
zaterdag 13 september en een drie uur durende coaching op maat. Als kers op de taart hebben de vier winnaressen elk een jaar lang gratis toegang tot De Kroepoekfabriek op zak. Deze eerste editie van EigenWijs gaat als een groot succes de boeken in en zal, indien mogelijk, dan ook zeker een vervolg krijgen.

EigenWijs is mede mogelijk gemaakt dankzij de kroe, het Fonds Schiedam Vlaardingen en de ondernemende vriendengroep van De KF: De Rijsttafel!

Foto: Kubilay Keser