loading


WMO RADAR IS TALENTPARTNER do oktober 2 2014

Poppodium vindt partner in WMO Radar

WMO Radar gaat een innovatieve samenwerking aan met het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek. Deze vernieuwende zorg- en welzijnsorganisatie schakelt het poppodium in op het gebied van organisatie en vrijwilligersbeleid. Een ondernemende samenwerking, waar cultuur en welzijn elkaar versterken. Een absolute win-win situatie!

Het succes en de werkwijze van poppodium De Kroepoekfabriek is WMO Radar opgevallen. Ook is de financiële uitdaging bekend, vanwege de grote bezuinigingen die zijn ingezet. De kennis en ervaring die De Kroepoekfabriek heeft, is nuttig gebleken voor de uitdagingen op maatschappelijk vlak waar WMO Radar voor staat. Die wisselwerking doet de twee partijen beslissen de handen ineen te steken. WMO Radar investeert in de talenten van De KF en de KF deelt hun kennis en tijd.

radar-54

Ondernemende talenten
Dit is één van de vele oplossingen die De Kroepoekfabriek inzet tegen het teruglopende overheidsgeld. KF-Directeur Renske Verbeek ziet het als een logische stap: “We delen onze kennis op het gebied van organiseren, marketing, techniek, vrijwilligers en cultuur. Hiermee kunnen we geld verdienen om het Vlaardingse poppodium voor jong talent in stand te houden. Ieder bedrijf mag bij ons aankloppen met een creatieve uitdaging. Wellicht kunnen we meedenken in de oplossing, en ondertussen draag je als opdrachtgever bij aan cultuur!”

WMO Radar
WMO Radar is een jonge snelgroeiende stichting die gelieerd is aan de Radar Groep. In Rotterdam en in andere gemeenten in de Randstad voert WMO Radar specifieke opdrachten op het gebied van maatschappelijk welzijn uit voor gemeenten, denk aan het omturnen van buurhuizen naar dynamische wijkcentra en alternatieve aanpak van overlast gevende jeugd.

Jeugdwerkloosheid
Het eerste concrete project waarin de twee partijen de samenwerking aangaan, is talentontwikkeling van een groep van vijftien werkloze jongeren. Deze jongeren worden door het team van De Kroepoekfabriek klaargestoomd in de vorm van een leeropdracht, om uiteindelijk hun eigen locatie te kunnen beheren. Hierin worden ze getraind door de ervaringsdeskundigen van De Kroepoekfabriek. Techniek, promotie, organisatie, programmeren, alle aspecten komen aan de orde. Het doel is dat de jongeren vol zelfvertrouwen zich klaarstomen hun eigen locatie te kunnen bemannen. Ondertussen bouwen ze aan een mooie CV voor hun toekomstperspectief.
foto

De ambitie van WMO Radar is het creëren van een samenleving die voor elkaar zorgt en zo min mogelijk afhankelijk is van de overheid, van professionals en loketten. Met deze ambitie zetten zij in op het bieden van perspectief, meedoen, vrijwilligerswerk, werk en ondernemen. Bewoners worden gemotiveerd en gestimuleerd om zich actief in te zetten voor activiteiten die bij hen passen. Waar nodig, krijgen zij daarbij professionele hulp en ondersteuning van WMO Radar. Zoals directeur Roxana Asmus zegt: “Onze insteek is leren van elkaar. Samen maken we meer mogelijk.” Bijkomend voordeel is, dat de twee partijen waardevolle kennis kunnen uitwisselen en zo het maximale uit twee verschillende werkvelden halen.

Elkaar sterker maken
Met dit uitgangspunt vinden WMO Radar en De Kroepoekfabriek elkaar! Roxana Asmus: “Samenwerken met De Kroepoekfabriek is aan de ene kant enorm vernieuwend, en aan de andere kant zó logisch! We vroegen ons al snel af, waarom we niet eerder bij elkaar aan de bel hebben getrokken. De KF is onze schakel cultuur, en WMO Radar andersom de schakel in de welzijnswereld. We maken elkaar sterker, we investeren als het ware in elkaar!”

www.kroepoekfabriek.nl /