loading


X-POSURE: JONG TALENT ONDER DE LOEP do april 18 2019

Talentenjacht X-Posure was afgelopen vrijdag alive and kicking. Het traject, bestaande uit workshops en een showcaseavond, vond plaats op vrijdag 12 april. Twaalf acts lieten zien wat ze in huis hebben ten overstaan van een jury met vakmensen, partijen uit de muzieksector en programmeurs van andere podia uit de regio.

X-POSURE

Misschien klinkt het nog wel bekend in de oren, X-Posure. De voormalige talentenjacht heeft plaatsgemaakt voor een traject waarin talenten zichzelf kunnen ontwikkelen. Ook maken ze kennis met de lokale podia op een laagdrempelige manier. Vervolgens kunnen ze wellicht geboekt worden voor een nieuw evenement. Voorafgaand aan de showcaseavond hebben de talenten een workshop ‘hoe presenteer ik mezelf’ in de Stadsgehoorzaal gekregen. Er stond ook een generale repetitie vooraf aan de showcaseavond gepland op het podium van De Kroepoekfabriek. Samen met wat tips en tops, heeft dit ervoor gezorgd dat de kandidaten op vrijdag 12 april alles hebben kunnen geven tijdens hun showcase. Het resultaat: een avond waarbij het dak eraf ging. Om dit mogelijk te kunnen maken hebben De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal de handen in eengeslagen.

Een project als X-Posure sluit perfect aan bij de wensen en ambities van lokale podia als De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal. Door X-Posure maken de talenten kennis met de mogelijkheden van de lokale podia en hun medewerkers. Daarnaast vergroten ze ook hun eigen netwerk door in gesprek te gaan met de andere acts, de jury en natuurlijk de medewerkers van de podia en met de externe partijen.

Na X-Posure 2019 is het nogmaals duidelijk geworden hoe waardevol avonden als deze zijn in de kennismaking met lokaal talent. En dat er genoeg talent rondloopt in deze regio is op 12 april maar weer eens bewezen. Zo wordt talent uit de slaapkamer naar het podium geholpen!