loading
Quotes van Kroe, bezoekers en andere betrokkenen

Artiesten vormen natuurlijk slechts een onderdeel van het geheel. Minstens zo belangrijk zijn onze partners, sponsoren, bezoekers en bovenal: onze vrijwilligers, de Kroe! Op deze pagina kan je precies teruglezen wat De Kroepoekfabriek voor hen betekent en/of gedaan heeft.


DE KROE

De Kroepoekfabriek is voor mij een plek waar ik mezelf kan zijn, waar ik veel heb geleerd, welke ik sponsor als Dikke Vriend en waar ik incidenteel vrijwilliger ben. Een plek waar iedereen kennis kan maken met vele soorten muziek, nieuwe vrienden, muzikanten en vaardigheden. Ik kan me geen Vlaardingen meer inbeelden zonder De KF. Het hoort er helemaal bij en zorgt ervoor dat Vlaardingen weer ‘in the picture’ is als een hotspot waar toffe dingen gebeuren. Precies wat Vlaardingen nodig heeft!
– Richard Sloot (50), bezoeker, Dikke Vriend, muzikant en vrijwillige fotograaf

Dankzij De Kroepoekfabriek ben ik veel meer met muziek gaan doen: ik leer meer nieuwe muziek kennen en doe veel nuttige contacten op. Daarom ben ik mijn eigen blog begonnen (www.muzileaks.com). Ook heb ik mijn huidige vriendin er leren kennen en ga ik naar concerten en festival met andere Kroeleden!
– Adwin van Gerven (27), vrijwilliger bij de ServiceKroe

Sinds mijn 12e ben ik actief als vrijwilliger bij de TechniekKroe: een enorm toffe en toegewijde groep technici die zorgdraagt voor alle licht- en geluidstechniek tijdens de evenementen. Zelf houd ik me bezig met het licht. Ik heb bijna alles wat ik kan met licht geleerd van de andere Kroeleden. Mijn plan is om professioneel lichttechnicus te worden. De KF helpt me daarbij met cursussen en het opbouwen van een netwerk. Daarnaast heb ik veel nieuwe vrienden leren kennen en ontdek ik veel nieuwe muziek.
– Duncan Verploegh Chassé (15) onderdeel van de TechniekKroe

Concertfotografie en muziek zijn mijn hobby’s, dus daarom maak ik al lange tijd foto’s bij De Kroepoekfabriek. Zowel publiek als de artiesten waarderen het enorm dat ik foto’s maak namens De KF. Ook leer ik veel artiesten kennen en kan ik in een jong team werken. Ook musiceer ikzelf en doe ik regelmatig mee aan KF Allstars op diverse instrumenten en help ik mee op het Zomerterras achter de bar, ook een evenement wat De KF (mede) mogelijk maakt. Zo geeft De KF  een goed beeld van wat er in de regio te doen is en is het een toffe en goed bereikbare uitgaansgelegenheid, ook voor jongeren.
– Patricia Verploegh Chassé, fotografe en muzikant

Als DJ en bezoeker ervaar ik De Kroepoekfabriek altijd als enorm gezellig. Daarnaast is het gebouw van De KF kostbaar als cultureel erfgoed. Het gebouw is grondig gerestaureerd en herbestemd en moet goed onderhouden worden. Een goede exploitatie is daarbij essentieel, anders zou De KF verdwijnen.
– Joost Bijnen, vrijwillige concert-dj en Bouwinspecteur bij de Gemeente Rotterdam

Ik heb hier zoveel nieuwe muziekstijlen leren kennen waarderen.
– Edgar Meyer, (oud)vrijwilliger ServiceKroe

De afwisseling en gezelligheid, dat is wat ik zo leuk vind. Je ontdekt onwijs veel nieuwe, toffe bands.
– Bodette Riedijk, TechniekKroe

 

Je ziet wat anderen doen. Je kunt zoveel leren van elkaar. (..) Het leuke aan fotograferen in De KF, is dat je makkelijk in contact komt met nieuwe artiesten. Zo ben ik ook al aan een aantal fotografieklussen gekomen..
– Kubilay Keser, oud-vrijwilliger FotoKroe

‘Vrijwilligers zijn onmisbaar voor De Kroepoekfabriek. Daarin is het poppodium niet uniek; vrijwel het gehele popcircuit drijft op vrijwilligers. Het bestaan van een poppodium in Vlaardingen is bijzonder. Het is immers belangrijk voor iedereen die livemuziek wil beleven en voor al die ambitieuze muzikanten die het podium opklimmen, elk weekend weer.
– Max Boes, (oud)Kroe en dj op o.a. het Zomerterras.


BEZOEKERS

Super sfeervol, heel enthousiaste KROE! Een management dat overal aan denkt en alles tot in de puntjes regelt. In één woord: TOP 🙂
– review van Sandra Meyer, Facebook

Super locatie, iedereen is dolenthousiast. Van de persoon die achter de bar staat tot diegene die de feesten realiseert. Plus: het geluid is hier echt bizar goed!
– bezoeker en Frenchkickz-organisator Niels Guijs op Facebook.

Wat een leuke sfeer bij De Kroepoekfabriek. Goed geluid! Lieve mensen, bedankt!
– Carla Latuny, Facebook

Sfeer is goed, personeel vriendelijk en je kunt dicht bij de band staan. Fijn dat er een gelegenheid als deze is.
– Marcel Schilder, Facebook

De Kroepoekfabriek blijkt niet voor niks één van de slechts drie locaties te zijn waar Dope D.O.D. optreedt, want mede door de professionaliteit van de ‘Kroe’ loopt het optreden als een vliegende tiet. En Dope D.O.D. bewijst eens te meer dat de band niet zozeer te groot voor Nederland is, maar dat Nederland wellicht gewoon te klein is voor Dope D.O.D. De rest van Europa ligt al een tijdje aan hun voeten en de komende tournee zal dat normaal gesproken alleen nog maar verder bevestigen.
– Martin de Kruijter namens 3voor12, februari 2015

Eén van mijn beste KF-momenten was in september 2013. Toen ben ik met mijn dochter en een vriend met mijn zoon naar DeWolff geweest. Mijn dochter was tien jaar en het was haar eerste echte concertervaring.
– Erwin Mossel, bezoeker en muzikant

Ook de entourage van de Kroepoekfabriek hielp in een positieve manier mee aan de geslaagde avond. Het is een niet al te grote zaal, waar het publiek zowel op de begane grond als vanaf het balkon een goed zicht heeft op het podium. De medewerkers zijn vriendelijk, de prijzen zijn schappelijk, de garderobe is gratis en het parkeren is gratis. Het hielp allemaal mee.
– Eric Campfens namens MAXAZINE, maart 2017, over JW Roy

Leuke gezellige tent! Klein genoeg voor intieme avonden, groot genoeg om op zijn kop te zetten!
– Gerben Lodder, bezoeker en vakdocent muziek SG Spieringshoek, Google recensie

Sfeervol, gezellig, goeie bands. Meer wil een mens toch niet meer in het leven?
– Ron van Rutten, Google recensie

Prachtig gebouw, goede sfeer een poppodium met goede bands en aardig personeel.
– Urbin Groeneveld, bezoeker, Google recensie

Vette toko!– Len Paalvast, bezoeker, Google recensie

Leuk programma en aardige mensen.
– Marco van Alderwegen, bezoekers, Google recensie


 

PARTNERS EN ANDERE BETROKKENEN

Een gevarieerd cultuuraanbod bindt mensen. Daar hoort een middelgroot podium als De Kroepoekfabriek, met goede voorzieningen en zeer gedreven personeel en vrijwilligers, vanzelfsprekend bij. De Kroepoekfabriek is een belangrijke schakel in het Nederlandse clubcircuit, essentieel voor de ontwikkeling van muziek en artiesten. Daarnaast draagt het bij aan de leefbaarheid van de stad en stimuleert het de economie. (..) Popcultuur gaat verder dan alleen popmuziek. Het is een innovatieve cultuur die terug te vinden is en onderdeel uitmaakt van allerlei andere cultuuruitingen. Dat maakt het ontzettend actueel.
– Berend Schans, directeur Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), branchevereniging.

Met veel trots kijk ik naar De KF. Vanwege de inzet van het vaste team en de Kroe. Hoe zij met minder middelen tock kwaliteit neerzetten. Hoe ze vechten voor hun plek in de stad. Hoe ze keer op keer iedereen weten te enthousiasmeren om de schouders eronder te zetten. Hoe ze Vlaardingers aan elkaar weten te verbinden. Hoe ze Vlaardingen op de kaart zetten. Chapeau!
– Cees Oosterom, wethouder sociale zaken en werk, zorg en maatschappelijke ondersteuning van de Gemeente Vlaardingen.

Een van de dingen die mij het beste is bijgebleven is de sfeer op kantoor en de vele -ook eigen- uren die iedereen geeft. Want niemand werkt er omdat het moet. Het is een passie.
– Marie-Claire van Zoest, oud-stagiair en -werknemer marketing en communicatie.

De KF is er vóór een Paradiso, vóór een Lowlands. En dat is zo tof: artiesten in die beginnende fase een podium bieden. Zo stonden hier o.a. Dotan, Lil Kleine, Ronnie Flex, Gers Pardoel, My Baby en natuurlijk ook De Likt al ver voordat ze zo bekend werden.
– Renée Hartog, oud-coördinator Publiciteit

Dancefeesten ontstaan zelden vanuit De KF zelf, ze worden geboren uit de vurige wens van een regionale/lokale dj dan wel label die graag eens een avond wil organiseren.
– Elroy Timmermans, medewerker Marketing & Communicatie, voorheen productie.

De Kroepoekfabriek is een enorme toegevoegde waarde; de stad is pas een echte stad als er iets te doen is op cultureel gebied. Voor jongeren is het, voor hun vorming, zeer belangrijk dat er ook mogelijkheden zijn om zich te uiten. Muziek is daarbij van groot belang.
– Tjerk Bruinsma, oud-burgemeester van Vlaardingen

Al vanaf 2012 werken De KG en het Zomerterras samen aan muziek in de stad. Bijvoorbeeld door veelbelovende bands uit De KF ook op het Zomerterras te laten zien en andersom. Zo geven we samen nieuw talent een groter podium. Ook belangrijk is de Zomercrew. Zij bemannen elk jaar de barren op het Zomerterras onder leiding van De KF. Door op deze manier krachten te bundelen, besparen we geld en besteden we het slim.
– Frank Tomeï, artistiek directeur Zomerterras

De stad is mede door de komst van De KF een stuk sterker geworden. En dat is precies waar het ons als bank om gaat.
– Jan Willem Vogels, rayondirecteur Rabobank Rotterdam.

Als ‘Where We’ve Met’ werken we veel samen met De KF. We hebben als Schiedams muziekfestival en Vlaardings poppodium erg veel gemeen, qua doelgroep en doelstellingen. Het zou te gek als zijn als we als Schiedam en Vlaardingen elkaar konden versterken en ondersteunen en zo samen kunnen bouwen aan een beter regionaal cultureel landschap.
– Remco Meijer, organisator van o.a. Where We’ve Met en boeker.

De Kroepoekfabriek heeft me enorm geholpen. Dankzij mijn ervaring daar als boeker, incidenteel programmeur en fondsenwerver is mijn naam terecht gekomen bij het Rotterdamse podium V11. Sinds kort werk ik daar werkzaam als programmeur. Ik heb mijn ambitie waar kunnen maken en zonder De KF had ik zeker nog niet de stappen kunnen maken die ik nu heb gemaakt. Daarmee is het de afgelopen jaren een onwijze springplank geweest en eigenlijk is het dat nog steeds.
– Ben Ascherman, oud-medewerker en programmeur Tokoloko, programmeur bij V11, boeker en freelancer.

Als poppodium met zoveel vrijwilligers levert De Kroepoekfabriek écht een waardevolle bijdrage aan Vlaardingen. Onlangs heb ik een rondleiding gekregen in het pand en alles zag er piekfijn uit. Bijzonder is de manier waarop een vrijwillig team de onderhoud van het mooie gebouw regelt. Daar helpen we als Gamma graag aan mee!
– Stephan Stam, bedrijfsleider GAMMA Vlaardingen

De Kroepoekfabriek brengt veel mooie en toffe muziek naar de regio. Als muziekliefhebbers dragen ook wij daar graag aan bij. Daarnaast beschikt De KF over een heel mooi netwerk van bedrijven uit allerlei branches. Dat kan zo maar iets heel moois opleveren!
– Hanneke Franken, InterBouwService

Ik vind het mooi om te zien hoe we, door met elkaar hard te werken, ernaar streven de verschraling van het cultuuraanbod tegen te gaan. Cultuur verrijkt en moet blijven, om de stad te voeden, te inspireren.
– Nico Zonne, Euro Forwarding

Als unieke B&B in Vlaardingen dragen we graag bij aan de plekken die Vlaardingen bijzonder maken en houden. De KF is daar een van, vandaar dat we met plezier Rijsttafel-lid zijn geworden.
– Linda van der Weijde, B&B De Glasparel

Als jong vlaggenbedrijf met een oude Vlaardingse ziel, kleden wij graag de stad op originele wijze aan met onze doeken. De Kroepoekfabriek kleedt op haar eigen originele manier de stad muzikaal aan. Die match, en omdat wij de Kroepoekfabriek gewoon leuk vinden, maakt dat we partner zijn.
– Semaphore Signs

Pinguin Radio en De Kroepoekfabriek hebben elkaar gevonden in de gedeelde passie: goede muziek! We zijn beiden op onze eigen manier bezig om die muziek en nieuw talent onder de aandacht te brengen. Vanaf nu gaan we onze krachten bundelen met toffe plannen voor de toekomst, met als doel: mensen kennis laten maken met mooie dingen!’
– Bas Barnasconi, Pinguin Radio