loading

A TRIBUTE TO RADIOHEAD

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 13 SEP 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
90's
00's
Tribute
Indie
Tickets kopen

Radiohead is volgens een groot aantal mensen de beste band ter wereld met het beste album ooit op zak (OK Computer, 1997). En veel optreden, dat doen ze helaas niet. Toch meemaken? Er is op vrijdag 13 september een eerbetoon aan de illustere band door Nederlandse topmuzikanten! En dat komt qua geluid heel dicht in de buurt van ’the real thing’.

Sinds superhit ‘Creep’ uit 1993 is de band niet meer weg te slaan uit de lijstjes. Dat Radiohead meer bleek dan een eendagsvlieg werd bevestigd met de tweede plaat ‘The Bends’ uit 1995. Sindsdien is Radiohead een lijstje van diverse stijlen afgegaan en toch altijd heel erg herkenbaar gebleven als Radiohead. Met de jaren, vooral na ‘OK Computer’, zocht de band steeds nadrukkelijker de crossover met elektronica op. Albums als ‘Kid A’, ‘Amnesiac’, ‘Hail to the Thief’ en natuurlijk ‘In Rainbows’ zijn echte klassiekers geworden die nog altijd vernieuwend aanvoelen. De meer recente albums ‘A Moon Shaped Pool’ en ‘The King of Limbs’ kunnen ook aardig wat house- en elektronicaliefhebbers tevreden stellen. De band heeft talloze acts geïnspireerd. Denk aan Muse, Coldplay, Klangstof, en Moderat.

Kortweg: of je nu jazznerd, metalhead, indiekid of raver bent, Radiohead heeft alles in zich om iedereen te laten watertanden en weet al sinds 1985 de perfecte combinatie te maken tussen experimentele rock en elektronische elementen. Op 13 september eert een speciale gelegendheidsband de sound, sfeer en gecontroleerde chaos van deze Britten in De Kroepoekfabriek.

Bezetting:

  • Arthur Adam ten Cate – zang/gitaar
  • Bauke Bakker (Her Majesty) – drums/zang
  • Tom Broshuis (Mister and Mississippi) – gitaar
  • Gerben Bielderman (Bielderman) – bas
  • Mathijs Stronks (Donnerwetter) – toetsen

 

Informatie

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 13 SEP 2019
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
90's
00's
Tribute
Indie
Tickets kopen
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event