loading

AAFKE ROMEIJN

ELEKTRONISCHE POP

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 11.50
Datum
VR 15 OKT 2021
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Pop
Singer- songwriter
Tickets kopen

Elektronische pop op het programma met Aafke Romeijn! Voor fans van artiesten als Eefje de Visser, Spinvis en Roosbeef een absolute aanrader. Op vrijdag 15 oktober zie je haar in De Kroepoekfabriek.

AAFKE ROMEIJN

Aafke Romeijn kondigde in februari de komst van haar nieuwe album ‘Godzilla’ aan; een muzikale vertaling van de dichtbundel ‘Leegstand’, verhuld in Nederlandstalige artpop songs die taboes over zware periodes doorbreken, over de troost die hoge gebouwen in dichtbevolkte steden bieden en over Godzilla, het monster uit de bekende Japanse film. De nieuwe plaat volgt na het goed ontvangen album ‘M’ uit 2019. Op 5 maart presenteerde Aafke de eerste single van het album. ‘Zelf’ is een bloedeerlijk en ontwapenend nummer over het onderhouden van een relatie tijdens een depressie, waarin de luisteraar een voorproefje krijgt van een eclectische, nieuwe sound.

Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop. Godzilla vat deze diversiteit samen in melancholische popsongs met duistere elektronische beats, romige pianopartijen en analoge synths. Romeijn: ‘’Het is zo raar en zo fijn om dingen te kunnen maken in een tijd waarin veel stilstaat of achteruit holt. Ironisch genoeg is het dit keer eens niet een politiek project, maar juist een album dat over mijzelf gaat. Na jarenlang naar buiten gekeken te hebben, kon ik na een periode van zware depressie simpelweg niet anders dan reflecteren op een periode van vallen en opkrabbelen. Daarmee is Godzilla (nu al) de persoonlijkste plaat die ik ooit maakte. Ik heb geen personages verzonnen om me achter te verschuilen. Ja, Godzilla verschijnt af en toe ten tonele om een paar ruiten in te gooien, maar het zijn mijn ruiten. Godzilla gaat over de lange weg uit een depressie, naar het licht, en borduurt voort op de teksten uit Leegstand, mijn dichtbundel die tijdens de eerste lockdown verscheen.’’

Ze werkte voor Godzilla samen met een nieuwe producer (Cris Kos). Hij zegt hierover: ‘’Voor Godzilla zijn we op zoek gegaan naar een plek in het spanningsveld tussen een retro-sound en moderne pop. Het zijn hele persoonlijke nummers die elk vragen om een andere aanpak. Die diversiteit, in combinatie met de vele muzikale interesses die Aafke heeft, hebben geleid tot deze eclectische plaat waarin je jezelf helemaal kunt verliezen.’’

De eerste single van de plaat ‘Zelf’ is uitgekomen op 5 maart en werd opgenomen in o.a. New Music Friday NL, New Music Friday BE, Apple New Music Daily NL, 3FM Alternative, en Nieuwe Releases van Top40 NL. Eerder bracht ze samen met Spinvis het nummer ‘Ameland’ uit, dat binnenkwam op plek 27 van de Belgische Vox Top 30 en werd uitgeroepen tot ‘Annemieke’s A-Plaat’ op NPO Radio 2. Ze bracht samen met Sef het nummer ‘Alles Went’ uit, welke plaats #10 behaalde in de Vop Top 30, waarna een succesvolle tour volgde langs de Nederlandse poppodia.

 

PUNTJUDITH

De support voor de avond wordt verzorgd door PuntJudith. Ze kruipt onder je huid en demonstreert een rauwe dagelijkse realiteit en surreële dromen vol verlangen. Samen met Wannes Notenbaert en Adriaan Stoop bracht frontvrouw Judith Rijsenbrij dit jaar debuut-EP ‘Snelweg’ uit. Hiermee maakten ze indruk bij 3voor12, Kink FM, 3FM Alternative, bij onze zuiderburen bij Radio 1 én ze zijn geselecteerd als OOR talent.

LET OP! Wij controleren onze bezoekers op een geldige QR-code aan de deur. Houd hier rekening mee wanneer je je ticket aanschaft. Verder verandert er niets aan je avond uit. Veel plezier alvast!

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event