loading

AJ PLUG + ANTON O’DONNELL

BLUESZANGERES MET BESTE BLUES ALBUM VAN 2021

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.00
Datum
ZA 23 SEP 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Tickets kopen

AJ PLUG

AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland en speelt op zaterdag 23 september in De Kroepoekfabriek! Haar tweede album Chew Chew Chew uit 2016 oogstte jubelende recensies: vijf sterren in o.a. Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In de Verenigde Staten stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News. Op 23 september komt ze bij ons een intieme show spelen!

In 2018 nam de Katwijkse zangeres met haar partner en vaste gitarist Klaas Kuijt intrek in een studio in Grolloo, het epicentrum van de Nederlandse blues waar Cuby + The Blizzards ooit hun hoogtijdagen beleefden. Het daar opgenomen akoestische album Barefoot The Grolloo Takes oogstte opnieuw veel lof. Maar korte tijd later sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven.

Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. ‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar.’

Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is Killer King een hele muzikale en toegankelijke bluesrockplaat geworden, met hier en daar een rauw randje. ‘Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’ Als kers op de taart is dit album uitgeroepen tot beste Blues album van 2021.

Nu het weer kan gaat AJ Plug uitgebreid op tournee. De lach op de foto’s van haar eerste optredens is veelzeggend. Ze zingt vrijer en meer onbevangen dan ooit. Dat komt ze bij ons op zaterdag 23 september laten horen met een intieme show!

Anton O’Donnell

Het voorprogramma van deze avond wordt verzorgd door Anton O’Donnell uit Schotland. De songwriter reisde met zijn muziek eerder al af naar Texas, Rome, Nashville, Paris, New Orleans en Londen. O’Donnell heeft de muziek waar hij van houdt – blues, country, folk, rock n roll –  omgevormd tot een krachtig, fris, maar toch geruststellend vertrouwd brouwsel. Gezegend met een rokerige, met whisky doordrenkte stem die doet denken aan de grote soulzangers van Stax & Muscle Shoals, en gewapend met alleen een akoestische gitaar en mondharmonica, voegt Anton scherpe teksten toe aan zoete melodieën om iets te creëren dat een rumoerige bar tot rust brengt en een rustig publiek aan het bewegen krijgt!

Line-up

Collapse
AJ Plug
AJ Plug

AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar tweede album Chew Chew Chew uit 2016 oogstte jubelende recensies: vijf sterren in o.a. Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In de Verenigde Staten stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event