loading

AMERICAN AQUARIUM (USA) + ANTHONY D’AMATO

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 16.50
Datum
VR 2 NOV 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Bijna drie jaar na dato keert American Aquarium terug naar De Kroepoekfabriek. Vrijdag 2 november laat de band horen hoe ze gegroeid zijn.

AMERICAN AQUARIUM

Groot mag American Aquarium wel genoemd worden. Met zes studioalbums op zak en onder meer optredens op Blue Highways en Take Root aangedikt met twaalf jaar ervaring, mag je verwachten dat je naar een band van formaat kijkt en luistert.

Het verhaal van American Aquarium is er vooral een van afzien. Voorafgaand aan het succesalbum ‘Burn.Flicker.Die’ was de formatie er heilig van overtuigd dat de plaat hun laatste zou worden. Na reeds zes jaar touren, opnemen, schrijven en vooral drinken, was de koek op. Het vele feesten en optreden was gewoonweg teveel geworden. Hoewel ze een toegewijde fanbase hadden, was die fanbase ook te klein op brood op de plank te krijgen. Simpel gezegd: ze waren straatarm. BJ Barnham, frontman, woonde in een opslagunit, niet in staat een appartement te veroorloven in hun thuisstad Raleigh, North Carolina.

Burn.Flicker.Die zou de handdoek in de ring worden. Een plaat vol wanhoop, desillusie en faalhazerij, met medewerking van songrwiter Jason Isbell. Wonder boven wonder werd de plaat echter de meest succesvolle release. Recensenten en fans waren er beiden gek op. Zo gebeurde het dat de band zijn fanbase enorm uitbreidde en de mannen hun motivatie om te touren opnieuw hadden gevonden.

De band van BJ Barnham versleet al heel wat muzikanten. Na opvolger ‘Wolves’ (2015) is de band in 2017 uit elkaar gevallen. Barnham zette door en verzamelde een nieuwe groep muzikanten om zich heen. AA komt in het najaar naar Europa, waaronder De KF. De single ‘Tough Folks’ is nu uit en het nieuwe album, allemaal volledig opgenomen met de nieuwe line-up, wordt verwacht op 4 mei.

 

 

ANTHONY D’AMATO

Het support komt van de New Yorkse americana/folk ’n roll singer-songwriter Anthony D’Amato. Met tracks op Spotify die zo’n twee miljoen keer beluisterd zijn weet hij duidelijk waar hij goed in is; het combineren van rock ’n roll en folk. In 2016 kwam zijn laatste plaat ‘Cold Snap’ uit, waar veel lovende recensies uit volgden. Als een volleerd verhalenverteller combineert D’Amato scherpe teksten met tijdloze folk. Invloeden van Bruce Springsteen zijn duidelijk terug te horen in het werk van D’Amato.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event