loading

THE ANIMALS + ANEMONE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.50
Deur
€ 20.50
Datum
VR 5 OKT 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Wij zeggen ‘House of the Rising Sun’, jij zegt dan gelijk ‘The Animals!’. Deze wereldhit is onderdeel geworden van de collectieve westerse popgeschiedenis. Op vrijdag 5 oktober komt de legendarische band naar Vlaardingen als Animals & Friends met support van het Rotterdamse Anemone.

The Animals

De band achter de wereldhit kende zijn start in 1957, toen John Steel en Eric Burdon muziek gingen maken in Tyneside, Groot-Brittannië. Binnen enkele jaren bereikten ze wereldfaam en waren ze onderdeel van ’the British Invasion’ in 1964, de golf van Britse muziek die in de jaren ’60 de wereld veroverde. Samen met bands als The Beatles, The Rolling Stones en The Yardbirds oogstten ze lof van over de gehele wereld. The Animals bereikten als tweede band ooit, na The Beatles, een nummer één in de hitlijsten van de VS met ‘House of The Rising Sun’.

De hit werd geïnspireerd door de versie die Bob Dylan in 1962 opnam, al is het lied zelf al veel ouder, vermoedelijk 18e-eeuws. De versie die The Animals uiteindelijk opnamen, is voor heel veel mensen dé defintieve versie van het lied.

De hit was onderdeel van een groots oeuvre. De band behaalde in haar bestaan meer dan twintig Top-10 hits over de gehele wereld, waarvan velen zelfs nummer-1 behaalden. Ze was tevens de allereerste Britse band die tourde in Japan en Polen. Volgens geruchten vormde het geluid van de band ook de inspiratie van Bob Dylans veelbesproken move om elektrisch te gaan spelen. Wat wel 100% vast staat, is dat The Animals Bruce Springsteens favoriete Britse band was en dat hij zelf rijkelijk uit het geluid van The Animals putte om zijn hits te schrijven.

De muziek van The Animals staat garant voor tijdloosheid!

De band bestaat momenteel uit:

  • John Steel – drums
  • Mickey Gallagher – vocals, toetsen
  • Danny Handley – vocals, gitaar
  • Roberto Ruiz – vocals, basgitaar

Voorprogramma: Anemone

Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. Voor het najaar staan er tientallen shows in de agenda van de bandleden, die onder meer The Afterveins, The Medics en Moon Tapes speelden. In augustus is de band direct de studio ingedoken om zijn eerste nummers op te nemen, waarvan de eerste single later dit jaar verschijnt.

Om je een idee te geven: in de platenkasten van de groep vind je een hoop albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies, Oasis en tijdens zijn shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses, Happy Mondays en The Smiths. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn energieke en vuige liveshows. Get ready for some pyschedelic Britpop!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event