loading

ATELIERGESPREK 4 – MENSENRECHTEN: SREBRENICA

Ateliergesprekken over onafhankelijk leven en werken

Informatie Collapse

Datum
DO 10 FEB 2022
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
22:00
Tickets kopen

Origineel stond dit ateliergesprek gepland op donderdag 9 december, nu is dit verplaatst naar donderdag 10 februari!

De ateliergesprekken gaan over onafhankelijk werken en leven. Met op de bank een kunstenaar, een jongere en een jurist. Naast de bank muziek en poëzie. Dit keer staat de val van Srebrenica centraal met betrokken gasten.

De Rotterdamse kunstenaar Peter Koole vertelt over het werk dat hij maakt over de Balkanoorlog, de val van Srebrenica en de nasleep daarvan tot op de dag van vandaag. Rechtvaardigheidsgevoel is de drijvende kracht achter zijn serie schilderijen over dit onderwerp. Bij de jaarlijkse herdenking van de Srebrenica genocide speelt de groep Mladi BiH een belangrijke rol. Als ambassadeurs van deze community van jongeren met een hart voor Bosnië en Herzegovina zijn Zana en Mirhad bij dit ateliergesprek te gast.
Tot slot behoort hoogleraar Nico Schrijver tot de gasten. Hij is bestuurslid van de Stichting Geuzenpenning, staatsraad bij de Raad van State en een zeer gewaardeerd deskundige op het gebied van volkenrecht en internationaal recht.
De talentvolle singer/songwriter Emma Beukelman zal de muzikale inbreng op de avond in De Kroepoekfabriek verzorgen.

De inloop is vanaf 19.30u, het programma vangt aan om 20.00u.

Stichting Flagen
Stichting Flagen zoekt naar ontmoetingen tussen mensen en verhalen. Binnen deze ontmoeting werken we met interaffectieve projecten, omdat we menen dat creativiteit de lijm kan zijn voor het werkelijke contact: een verhaal, poëzie, kunst, muziek.

We brengen mensen in contact met elkaar of met ervaringen waar ze zelf niet zo snel voor zouden kiezen. We merken dat zo’n ontmoeting altijd een bijzondere kleur krijgt, zoals: verrassend, vrolijk, blijvend, diepgaand, ontroerend.


Toegang voor deze avond is gratis, je kan je plaats alvast reserveren!

Wel wordt er gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app. Mondkapjes zijn verplicht tijdens het bewegen, maar mogen af als je zit. De bar is open tot 21:55.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event