loading

MY BABY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 18 SEP 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Op vrijdag 18 september betreedt MY BABY het podium van De Kroepoekfabriek. En MY BABY, dat is delta trance dub indie funk. Bereid je voor op stomende gospel, repeterende ritmes, gillende slidegitaren, afgewisseld met ballads afkomstig ergens van ver uit de ziel. Het is in ieder geval zo goed, authentiek en origineel dat we zeker weten dat je dit niet wilt missen.

MY BABY is een samensmelting van Nederlands en Nieuw-Zeelands bloed. Geboren uit de liefde voor fingerpickin’ gitaren, voodoo, roots, funk, gospel en swampy Southern’ blues. Ergens in een bovenkamer tussen kalebassen, lapsteels en dobro’s, omringd door tandeloze wijsgeren en eeuwen aan muzikale tradities. MY BABY is een visioen, een muze. Ze spreekt in hypnotiserende repeterende ritmes en glijdende slides. Als een glooiend landschap met daartussen een beekje van soepele vocalen, dromerig verhalend van rokende bergtoppen, mysterieuze medicijnmannen, waarzeggers en verdronken liefdes.

MY BABY’s klanken worden naar mensenoren vertaald door Daniel ‘Da Freez’ Johnston, Joost ‘Sheik’ van Dyck en Cato van Dijck. Het geluid van MY BABY werd in 2013 voor het eerst vastgelegd, op de plaat MY BABY Loves Voodoo!  (Embrace Recordings). En haar opzwepende sound werd warm ontvangen.
En nu is het 2015. Begonnen met een tour door haar halve thuis Nieuw Zeeland, waar MY BABY haar nieuwe haren liet waaien en nog meer van haar voodoo verspreidde over over uitzinnige menigten. In maart zag een nieuwe plaat het levenslicht: ‘Shamanaid’ is als een psychedelische reis door ruimte en tijd, van folk en roots, vol inheemse klanken. Live weet MY BABY het publiek bijna te hypnotiseren. met langgerekte grooves en opzwepende funk; van hot gospel shouting electric dance tot fluisterzachte ballads vanuit de ziel.

Vorig jaar stonden de dame en heren nog op het Zomerterras. Maar eerlijk is eerlijk, het zou zomaar kunnen dat deze band ons land snel ontgroeit. Wat al een beetje is gebeurd, want een tour door de UK met Seasick Steve is niet niets. Dus grijp deze kans om MY BABY live van dichtbij te bekijken, beluisteren en ervaren.

Hold on! MY BABY is comin’.

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant. Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event