loading

BALKAN PARTY

Informatie Collapse

Voorverkoop
11,50
Deur
13,50
Datum
ZA 4 JUL 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
03:00
Tickets kopen

Op zaterdag 4 juli gaan we massaal naar een Kilo Knaller van een Balkan Party. De eenheid ‘kilo’ geldt in het Romanes – de taal van de Romazigeuners – ook voor vloeistoffen. Dat wordt dus kilo’s bier en kilo’s gipsy-ska met het Antwerp Gipsy-Ska Orkesta en Afterparty-DJ Coenrad Glupekovic. 

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
Een dampende stoofpot van Oost- Europeese Zigeunermuziek en Jamaicaanse ska, afgekruid met een rebelse spirit? Daarvoor is de wereld al tien jaar aan het juiste adres bij Antwerp Gipsy-Ska Orkestra. Na twee albums en tal van optredens in het buitenland werd 2015 het jaar voor een derde album: ‘Kilo Gipsy-Ska’. Zoals eerder al vermeld: de maat kilo geldt in het Romanes ook voor vloeistoffen. Het album brengt een zelf gebrouwen cocktail van Gipsy-Ska, en daar dan heel veel van. Vooral heel veel energie, ambitie en lust voor het leven. In 2011 wisten deze illegale globetrotters op de derde ‘ochtend’ van Lowlands het publiek al aan het springen te krijgen, dat vergt een flink staaltje entertainment vermogen. Naast de vertrouwde clash van zinderende hete gipsy en snelle ska met trashy blazers en vette beats, is op het nieuwe album meer diepgang een aandacht voor details. Zo worden de teksten nu overwegend in het Engels overgebracht. Tot dusver zong het stel vooral in het Romanes. Dat deden ze met de grootste eerbied, maar in het publiek beheersen slechts weinig die taal. Daardoor gingen veel emoties verloren. Voortaan gaan meer mensen verstaan wat ze zingen, wel zo handig.

AGSO - bandpic

Red Charmaine
Is vernoemd naar de haarkleur en naam van de zangeres. Meertalig, net als  de muziek – omdat er geen grens bestaat als je tussen windstreken reist. De liedjes zijn dan ook in het Frans, Portugees, Spaans en Engels, al naar gelang hun herkomst. Alsof je op een doordeweekse avond over Frenchmen Street, New Orleans wandelt… Kies maar uit: jazz, hot, gipsy, fado… omdat muziek de mooiste manier van reizen is. En omdat de musici van Red Charmaine – wat ook nog eens de Engelse bijnaam van de pioenroos is – de mooiste nummers hebben geplukt uit de landen waar hun passie ze gebracht heeft. Reis maar mee…

Balkan Afterparty
De nacht wordt net zo energiek afgesloten als dat hij begint, tenminste als het aan de artiesten ligt. Tijdens de Balkan Afterparty draait DJ Coenrad Glupekovic. Bang dat er teveel lichaam kilo’s vanaf vliegen tijdens het onvermijdelijke dansen eerder die avond? In dat geval kun je ook  -indien de zaal niet uitverkocht is- alleen bij de afterparty aansluiten. Daarvoor kun je je ticket voor 2,50 euro aan de deur kopen. Maar als wij als ervaringsdeskundige advies mogen geven.. Kom dan gewoon de hele avond!

KF trakteert!
Na tijden van blokken, stampen, zwoegen, bikkelen en buffelen is het (voor wie de herkansingen mag overslaan) eindelijk voorbij: de eindexamenperiode
zit erop. De Kroepoekfabriek vindt dat al dat harde werk beloond mag worden en geeft daarom een fikse korting cadeau. Eindexamenkandidaten kunnen voor slechts 5 euro naar dé seizoensafsluiter waarmee het poppodium de zomer inluidt. Op vertoon van je schoolpas krijg je deze korting aan de deur!

Gebruik maken van de Rabo-Korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

Informatie

Voorverkoop
11,50
Deur
13,50
Datum
ZA 4 JUL 2015
Locatie
DE KROEPOEKFABRIEK
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
03:00
Tickets kopen

spotify:artist:4lRdgeV2UGPdBizL7yMHdh

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event