loading

BASKERVILLE

Informatie Collapse

Voorverkoop
10,00
Deur
12,00
Datum
VR 8 NOV 2013
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 8 november komt Baskerville voor de tweede keer naar De Kroepoekfabriek. Dit keer met band!

Baskerville maakt electronische indiepop; Thijs en Bart componeren hun tracks als
songschrijvers, ze vermengen de werkwijzes van rock and dance. Die aanpak is het resultaat van een reeks voor de dansvloer geproduceerde tracks die ze de afgelopen twee jaar uitbrachten. Als live act is Baskerville een kwintet; naast het kernduo staan er twee vocalisten en een drummer op het toneel.

Strongroom is het tweede album van het Haarlemse duo Baskerville. Strongroom telt elf
tracks, die het afgelopen jaar zijn opgenomen in de studio van de groep; een oude bankkluis, vandaar de albumtitel. Thijs van der Klugt en Bart Possemis werken op Strongroom samen met een aantal gastvocalisten waaronder Bart van Liemt (The Sheer), Torre Florim (De Staat) en Johannes Sigmond (alias Blaudzun). Strongroom is de opvolger van Disco Biscuits (2010)

Sinds hun debuutalbum heeft Baskerville zich sterk ontwikkeld. Het uitgangspunt is nog
steeds electronische songs met melodie en zang, maar focus en sound zijn aangescherpt. Hun eerste plaat kwam al experimenterend in de studio tot stand; bruisend van enthousiasme, maar ook een tikje chaotisch. Inmiddels weten Thijs en Bart wie ze als Baskerville zijn: muzikanten met een bandverleden die muziek willen maken vanuit een eigen visie, niet een bandvisie. Hetnieuwe album is een stuk volwassener dan hun debuut, stellen ze. Luister naar het door Blaudzuns falset gedragen Gun For Hire (track 9 van Strongroom) en je weet dat ze niet
bluffen.

Baskerville stond al eens in De Kroepoekfabriek, als DJ-duo tijdens Onbeperkt Oud & Nieuw, op 31 december 2011. Op 8 november komen de heren terug. Wij zijn blij. Want met hun spannende electromuziek weet Baskerville elke keer weer hun weg te vinden naar de dansvloer. Kom je ook? Hopelijk wel, want dit wordt een dansavond zoals je die nog nooit hebt meegemaakt…

De Likt
De Likt is ontstaan uit een losse samenwerking tussen de rapper Jordy Dijkshoorn, beter bekend als Simon en producer/dj John van Beek, beter bekend als Jon Bovi. Ondertussen is ook producer Giorgi Kuiper bij de groep aangesloten. Met z’n drieën vormen ze De Likt. Dat staat voor geliktheid met een vuig randje, een aparte mix van muziekstijlen die bij elkaar komt door hun uiteenlopende muzikale achtergronden. Simon had zich al voor het ontstaan van de groep ingeschreven voor de Grote Prijs van Nederland en verwachtte er niet veel van. Toch is alles in een stroomversnelling beland en is de groep nog in de running voor de titel.

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert van Baskerville, er kan om gevraagd worden. 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event