loading

BENJAMIN HERMAN’S BUGHOUSE

MET TWEE NIEUWE RELEASES OP TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 18 MEI 2024
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Blues & Jazz
Tickets kopen

Op zaterdag 18 mei komt Benjamin Herman’s Bughouse naar De Kroepoekfabriek. 2024 is een jaar dat er Benjamin Herman’s Bughouse liefhebbers met hun neus in de boter vallen. Met maar liefst twee releases is er veel nieuw materiaal om van te genieten. Kom deze unieke combo van punk en jazz live ervaren in De KF!

Benjamin Herman’s Bughouse

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Als soloartiest is hij de alternatieve kant opgegaan: zijn diverse muzikale oeuvre bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes (punk en jazz) samenvoegt. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden”. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities.

Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY mentaliteit die eind jaren ’70 met punkmuziek vanuit Engeland overwaaide. “Toen ik begon met spelen, rond mijn negende, waren overal bandjes die zelf plaatjes persten en gigs regelden. Dat heb ik altijd heel cool gevonden en motiveerde mij als tiener om zelf muziek te maken op mijn eigen voorwaarden.”

In februari 2024 verscheen Bughouse: Unreleased Tracks 2017-2018, een verzameling outtakes en andere nooit eerder verschenen opnames uit de originele studiosessies voor Bughouse. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we in mei 2024 uitkijken naar het volgende Bughouse album. Met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan Benjamin Herman’s discografie te worden.

Line-up

Collapse
Benjamin Herman's Bughouse
Benjamin Herman's Bughouse

Met Bughouse laat Benjamin Herman een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes, punk, en jazz samenvoegt. “Al jaren had ik dit plan in mijn hoofd. Ik kon alleen de juiste muzikanten niet vinden”. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. Het resultaat, het album Bughouse (2018), bevat 20 explosieve composities met een gemiddelde duur van 2 minuten.

Informatie

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 18 MEI 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
00:00
Genre
Blues & Jazz
Tickets kopen

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event