loading

BL3NDER + HANS DULFER + Ashtraynutz

Informatie Collapse

Voorverkoop
12,00
Deur
14,00
Datum
ZA 2 MRT 2013
Open
20:30
Start
21:00
Tickets kopen


Bereid je voor op een unieke avond! De Kroepoekfabriek presenteert een speciale set waarbij Bl3nder samen met Hans Dulfer optreedt. Hans Dulfer is met stip één van Neerlands bekendste tenorsaxofonisten (en vader van Candy Dulfer) met een legendarische staat van dienst, die desondanks al jaren weigert netjes binnen de lijntjes te kleuren. Hij volgt de trends op de voet en staat altijd open voor vernieuwing. Daardoor blijft hij zijn publiek prikkelen. Dulfer, wiens grote voorbeeld tenorsaxofonist Coleman Hawkins is, leerde zichzelf ooit saxofoon spelen en is sinds zijn zeventiende professioneel muzikant. Zo was hij eind jaren vijftig actief in het combo van Clous van Mechelen en speelde hij later in Heavy Soul Inc., met onder andere gitarist John McLaughlin, Ritmo Natural (de voormalige ritmesectie van Max Woiski jr.), Theo Loevendie Consort, Reflud (een anagram van ‘Dulfer’), De Perikels en Future Groove Express. Aan het eind van de jaren negentig had Dulfer veel succes in Japan. In de loop van de jaren speelde Hans Dulfer met onder andere Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo.

Bl3nder, afkorting van ‘Het Bas van Lier-trio en Die Ene Rapper’, is een energiek mengsel van jazz en rap, met Def P (bekend van Osdorp Posse) als frontman. Deze heren, die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in bands als Postmen, Osdorp Posse en in bands van Hans Dulfer, Hans Teeuwen en bij het Metropool Orkest, hebben al een aantal keren zonder voorbereiding op de planken gestaan en hebben daarmee veel jazzfans weten te verrassen.

De band bestaat uit:
Def P: tekst/vocalen (Osdorp Posse, Beatbusters e.a.)
Bas van Lier: piano/orgel (Dulferband, Hans Teeuwen, Superswamp e.a.)
Cyril Directie: drums (Kane, Postman, Jah6 e.a.)
Harry Emmery: contrabas (Metropole Orkest, Simply Bass e.a.)

Nieuwsgierig geworden? Je kunt alle tracks van Bl3nder gratis beluisteren op www.BL3NDER.nl.

De support wordt verzorgd door Ashtraynutz, een band die hiphop en jazz combineert tot een fijn geheel! Wellicht heb je ze al gehoord op Radio 6 of ken je van de tour van Chef’Special, waar zij ook als support optraden.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X_iCFaTHSQ4

PLINNA POPQUIZ (VERVANGER DAG VAN DE POPQUIZ)
Volgende event