loading

THE BLACK MARBLE SELECTION

Informatie Collapse

Voorverkoop
7,00
Deur
9,00
Datum
VR 24 APR 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Op vrijdag 24 april gaan we weer vissen bij NIEUWE VANGST: een nieuw KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben hebben bewezen, maar nog niet zo bekend bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Deze editie met The Black Marble Selection, een rauwe sixties rythm & blues band met bakken vol potentie. 

The Black Marble Selection is een rhythm & blues-, garage- en beatband, opgericht door zes muzikaal ongeschoolde vrienden met een gezamenlijke passie voor sixties muziek. Opgericht in 2012, in Tilburg, en al na drie maanden repeteren was daar een eerste concert met alleen maar eigen werk. In het voorjaar van 2014 volgde een eerste EP. In dat jaar trad de band ruim vijftig keer op en verscheen in het voorprogramma van The Kik, waarna The Kik-frontman Dave von Raven dit ‘waarschijnlijk het beste voorprogramma ooit’ noemde.

In de muziek van The Black Marble Selection zijn duidelijk invloeden uit het zogenaamde ‘nuggets’ tijdperk te horen. De sound wordt vaak vergeleken met die van bands als The 13th Floor Elevators, The Chocolate Watchband, Q65, The Outsiders, The Seeds en The Count five. Verwacht sixties Psychedelica, fuzz riffs, reverb, rauwe vocals, groovende en jankende mondharmonica’s, moshpits, overdrive, obscuur, maatpakken, koltruien en aanstekelijke energie. Een absolute must see en -hear voor iedereen met een passie voor het ultieme sixties gevoel.

The Black Marble Selkection Pressphoto 1 (Siem van Woerkom) lo res

SUPPORT: IGUANA DEATH CULT

Iguana Death Cult is een vierkoppige psych/garage band uit Rotterdam die bekend staat om hyperactieve shows. 3voor12 Zuid-Holland omschreef ze als: ‘Ty Segall op amfematine met Thee Oh Sees als sessiemuzikanten.’ De laatste tijd gaat de band erg lekker, iets wat je wel met zekerheid kunt zeggen als er een Europese tour in het verschiet ligt.

Iguana Deathcult

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event