loading

BLEACH | A TRIBUTE TO NIRVANA

NIRVANA TRIBUTE BAND

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
€ 14.00
Datum
VR 4 FEB 2022
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Metal & rock
Tribute
Tickets kopen

Tributeband ‘Bleach’ komt op vrijdag 4 februari 2022 naar De Kroepoekfabriek. Dit is het verplaatste concert van zaterdag¬† 13 november.

BLEACH

Voordat de band verder ging als tributeband ‘Bleach’, veroverde de band de harten van lokale podia onder de naam ‘Wake’. Wake ontstond in 2006, toen gitarist en zanger Tim van Bokhoven en bassist Jasper van der Hoeven de band oprichtte. Na wat jaren te hebben gespeeld met verschillende drummers, is het Silvester van Rijckevorsel die de band compleet heeft gemaakt. Het powerocktrio besloot in de zomer van 2009 hun eigen werk in de ijskast te zetten, en verder te gaan als tributeband met de muziek van Nirvana.

De heren nemen het interpreteren van Nirvana erg serieus. Zo repeteren zij niet alleen op vormstructuur en geluid, maar ook specifieke bewegingen van Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl tijdens hun liveoptredens. Zanger Tim riep met zijn stemgeluid en linkshandigheid de associatie met Cobain op, maar tijdens hun liveshows komt de gelijkenis nog meer tot zijn recht. Hopelijk imiteren de mannen het volledig aan gort slaan van de backline niet…

NIRVANA

Al meer dan 25 jaar geleden besloten Dave Grohl en Krist Novoselic, na het overlijden van frontman en rockicoon Kurt Cobain, te stoppen. Het unieke grunge-geluid wat Nirvana produceerde werd in de jaren negentig steeds populairder, en wordt gezien als voorloper op alles wat daarna volgde. Wereldhits zoals ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Heart Shaped Box’ en ‘Come As You Are’ volgde en de populariteit bleef stijgen.

Line-up

Collapse
Beerbottle Chopsticks
Beerbottle Chopsticks

Beerbottle Chopsticks begon als een stel hyperenergieke gretige tieners die vuige gitaar riffs en vurige teksten op het publiek afvuurden. Na de deelname aan Popronde 2019 richt de band zich nu op veel optredens in 2021 en nieuwe muziek die snel gereleased gaat worden. Dit skatepunk-trio behoudt nog steeds zijn unieke, vrolijke en catchy karakter en een opvallend nonchalante podium presence.

BLIKOPENER: LOUPE + LA LOYE (SOLO)
Vorige event
SPINVIS: CLUBTOER | KF 10 JAAR
Volgende event