loading

BLIKOPENER: CHASING HILLS + DAYTIME LINGERIE

INDIE POPROCK + PUNKY ROCK

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 13 JAN 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Metal & rock
Pop

Vrijdag 13 januari is het weer tijd voor een nieuwe Blikopener! Deze keer een avond met een indie poprock van Chasing Hills, winnaar van de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam 2022! De line up wordt aangevuld door punky rockband Daytime Lingerie uit Den Haag. Net als altijd is deze editie van Blikopener wederom gratis!

Chasing Hills

Chasing Hills is een vierkoppige Nederlandse indie poprock band die je wegblaast met hun energieke sound en levendige aanwezigheid op het podium. Samen schrijft de band melodieuze, dynamische en catchy liedjes met stevige gitaren, strakke baslijnen en pakkende lyrics. Dit alles is geïnspireerd door artiesten als Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys, Coldplay en The Kooks. Wat begon als een jamsessie op een dampende zolderkamer tussen twee middelbare scholieren, groeide uit tot de band Chasing Hills!

Sinds 2014 brengen ze vanuit hun thuisstudio in eigen beheer hun nummers uit. Een muzikale speeltuin waar ze in de loop der jaren hun sound hebben vormgegeven. Met de release van de nummers Oceans, Can’t Always Get What You Want en Lullaby verdiende de band een plek op het Yeoju International University Music Festival in Zuid-Korea. Hier namen ze een podium prijs in ontvangst en konden ze vervolgens een nieuwe stap zetten in hun muzikale ontwikkeling. Zo bracht de band met hun EP ‘The Horizon’ een fris en energiek pop geluid in de mix, werd met de release van ‘Oh My’ in 2022 een volwassen sound gepresenteerd aan de Popunie. Hier bemachtigde Chasing Hills een plek in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam en wonnen zij de publieksprijs. Ook vielen ze op tijdens de Nobel Awards 2022 met lovende recensies (3voor12) over de muzikaliteit van hun poprock oeuvre en de energie in de professionele live-performance.

Aankomend jaar hebben de mannen grote plannen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw album en er zijn verschillende videoclips zijn in de maak. Chasing Hills kan niet wachten om de energie die zij krijgen van het live spelen van hun muziek met het grote publiek te delen.

 

Daytime Lingerie

Daytime Lingerie is uit de krochten van de Haagse studentenwereld verrezen en heeft de ladder van de scene aldaar in rap tempo beklommen. Maar door de internationale roots van de duo-frontmen wist de band al snel dat de ladder hoger kon reiken. Met pakkende punky riffs en melancholische gitaren weet Daytime Lingerie waar ze ook staat een moshende menigte voor zich te winnen.

De Hagenezen braken door met de underground hit ‘Barcrush’. Gevoed door een meedogenloos onvermogen om alles behalve zichzelf te zijn, druipt het viertal absoluut van opwinding rond de release van hun debuut-EP, Kids on The Side. Door hun eigen unieke melodieuze energieke punkrock te spelen, maakt Daytime Lingerie snel contact met een groeiend publiek in heel Nederland. Daytime Lingerie is hard op weg bekend te worden door hun wilde liveshows en het is hun missie om je het gevoel te geven, en misschien net iets minder alleen, te voelen. Frontmannen Sean en Aidan spelen moeiteloos op elkaar in en worden nog eens extra versterkt door hun partners in crime, Jurre, op de bas, en Cas die keihard op de drums slaat. Bereid je voor op harde gitaren en een stuwende kracht die je binnenkort een fan zal maken!

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event