loading

BLIKOPENER: PHILINE + MAX HORÁK

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 25 FEB 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Pop

Op deze editie van Blikopener ontdek je weer de nieuwste muzikale talenten. Voor de zesde editie op vrijdag 25 februari 2022 komen Philine en Max Horák, beiden uit Rotterdam, naar De Kroepoekfabriek. Toegang is gratis!

PHILINE

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen weet Philine je aandacht snel te pakken te krijgen. De 22-jarige zangeres uit Rotterdam heeft al geopend voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd verkozen tot 3voor12 Talent van de Popronde editie 2021 en bracht haar debuut EP “Somewhere Else” vorig jaar uit.

Al vroeg in haar leven raakte Philine verweven met songwriting. “Mijn moeder schreef altijd haar eigen liedjes. Ze verzon bijvoorbeeld slaapliedjes voor mijn zussen en mij. Ik denk dat dat ervoor heeft gezorgd dat het schrijven van liedjes al op zeer jonge leeftijd iets heel natuurlijks voor mij werd.” Hoe ouder Philine werd, hoe sterker haar liefde voor zingen en schrijven werd. Ze leerde piano spelen en bracht het grootste deel van haar tijd door om liedjes te schrijven over alles wat haar inspireerde. “Bijna alles wat ik schrijf is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Ik streef ernaar om een ​​zo eerlijk en direct mogelijk beeld te schetsen, zodat anderen zichzelf in mijn teksten kunnen herkennen.”

Philine groeide op met luisteren naar artiesten als Dolly Parton en Fleetwood Mac, maar tegenwoordig haalt ze haar inspiratie vooral uit artiesten als Holly Humberstone, The War On Drugs en Phoebe Bridgers.

MAX HORÁK

Ken je dat gevoel? Wanneer je zoveel energie in je hebt dat je niet anders kan dan bewegen? Dat je op wat voor manier mee wil gaan in dat explosieve gevoel? Max Horák had dat gevoel en stopte dit in zijn muziek. Je hoort bij Max invloeden terug van onder andere John Mayer, Jett Rebel en Harry Styles. Dit zijn dan ook zijn inspiratiebronnen. Echter heeft Max helemaal zijn eigen draai en sound gevonden. Explosief, energiek en catchy; dat kun je verwachten tijdens het luisteren van de livemuziek van Max Horák. Euforische gitaarnoten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan.

Inspiratie haalt hij voornamelijk uit het dagelijks leven. Max komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en studeert nu gitaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Vanuit zijn Zeeuwse huis heeft Max een bepaalde vorm van bescheidenheid meegekregen. Die bescheidenheid is altijd gebleven, maar, er komt op het podium een bepaald niveau van zelfverzekerdheid naar boven waaraan je ziet dat het podium echt zijn thuis is. Elke show moet vlammen, beter zijn dan de vorige en elke show moet tot in de puntjes verzorgd zijn, op muzikaal vlak en de gehele uitstraling. Max is alles behalve bescheiden als het op een podium staan aan komt.

Max Horák is stijlvol en classy maar tegelijkertijd ook speels en losjes. Als artiest wil hij proberen gevoelens bloot te leggen die voor andere mensen soms moeilijk te bereiken zijn. Muzikaal escapisme brengen, dat is zijn doel. Zijn debuut EP genaamd ‘I Know You Know’ is uitgekomen op 2 december 2021 en zijn tweede EP zal spoedig in 2022 volgen!

 

Line-up

Collapse
PHILINE
PHILINE

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen weet Philine je aandacht snel te pakken te krijgen. De 22-jarige zangeres uit Rotterdam heeft al geopend voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd verkozen tot 3voor12 Talent van de Popronde editie 2021 en bracht haar debuut EP "Somewhere Else" vorig jaar uit.

Collapse
MAX HORÁK
MAX HORÁK

Max Horák is stijlvol en classy maar tegelijkertijd ook speels en losjes. Als artiest wil hij proberen gevoelens bloot te leggen die voor andere mensen soms moeilijk te bereiken zijn. Muzikaal escapisme brengen, dat is zijn doel.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 25 FEB 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
00:00
Genre
Alternative & indie
Pop

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event