loading

BLIKOPENER: RATCHET + ALKALINE + ALOYSE

TRIPLE BILL MET INDIE(FOLK) & ALTERNATIVE ROCK

Informatie Collapse

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 29 MRT 2024
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
23:30
Genre
Alternative & indie

Vrijdag 29 maart hebben we de derde Blikopener van het jaar op het programma. Een diverse triple bill met Ratchet, Alkaline en Aloyse. Een avond gevuld met indie(folk) en alternatieve rock! Deze bandavond is net zoals elke editie van Blikopener gratis te bezoeken!

Ratchet

Donker en mysterieus, maar met de kern van een uitgesproken hart. Dat is wat de Leidse alternatieve Indie-artiest “Ratchet” (Karel Laureijs) op tafel zet met zijn muziek. Wat begon als een manier om indruk te maken op een meisje op school, groeide uit tot iets veel groters dan zijn soloproject. Ondersteund door Tom Koenraad (drummer), Midas Rotteveel (gitarist) en Floris Kolder (Bassist) zetten ze nu hun namen stevig neer in de ondergrondse alternatieve muziekscene en ze zijn zeker niet van plan snel te stoppen! Ratchets muziek wordt het best omschreven als een wandeling midden in de nacht, door een verlichte stad. Elk nummer heeft zijn eigen unieke esthetiek en vertelt meestal een verhaal over de persoonlijke problemen van Karel. Hij probeert mysterieus te zijn, maar duidelijk genoeg voor iedereen om van zijn muziek te genieten. Hoewel de meeste van zijn nummers verschillen in stijl of genre, spelen ze allemaal af in dezelfde gecreëerde wereld van Ratchet. “Wat begon als een manier om sociale contacten te zoeken, is uitgegroeid tot iets veel groters,” zegt hij. In de ogen van Ratchet is het een manier om zijn eigen gevoelens en emoties te uiten. Soms vrij voor de hand liggend, andere keren diep versleuteld in de muziek. Hoewel hij nog steeds op school zit, droomt Ratchet ervan zijn toekomst te wijden aan zijn muziek. Een toekomst buiten zijn formele slaapkamerstudio.

Alkaline

De vierkoppige formatie uit Nederland, geïnspireerd door invloeden als Turnstile en The Smashing Pumpkins, mixt op unieke wijze punkattitude met melancholische akkoorden en dromerige vocals. Hun sound is zowel krachtig als meeslepend, en het is deze combinatie die Alkaline onderscheidt in de alternatieve punkscene.

Aloyse

ALOYSE is het indie-folk project van singer-songwriter Bernice Aloyse Pisters uit Amsterdam. Geïnspireerd door de indie en grunge uit de jaren 90, evenals invloedrijke artiesten zoals Jeff Buckley en PJ Harvey, combineert ALOYSE’s muziek dynamische vocalen met akoestische gitaargedreven composities. Haar nummers resoneren met authenticiteit, duiken diep in de menselijke ervaring en bevragen de complexiteiten van het leven.

Met optredens in zalen zoals de Melkweg en Paradiso, heeft ALOYSE al een opmerkelijke aanwezigheid veroverd in de muziekscene. Na de finale van de
Amsterdamse Popprijs 2022 heeft ALOYSE de eerste single “invisible” uitgebracht tijdens Popronde 2023.

Op 9 februari wordt ALOYSE’s tweede single “wrong side of the bed – live” uitgebracht. Deze one take recording verkent de verandering in perspectief die men doormaakt na het verliezen van contact met de realiteit. Geïnspireerd door een persoonlijke ervaring, hoopt ALOYSE een dialoog te creëren over deze veelvoorkomende maar zelden besproken ervaringen.

Line-up

Collapse
Ratchet
Ratchet

Donker en mysterieus, maar met de kern van een uitgesproken hart. Dat is wat de Leidse alternatieve Indie-artiest “Ratchet” (Karel Laureijs) op tafel zet met zijn muziek. Wat begon als een manier om indruk te maken op een meisje op school, groeide uit tot iets veel groters dan zijn soloproject. Ondersteund door Tom Koenraad (drummer), Midas Rotteveel (gitarist) en Floris Kolder (Bassist) zetten ze nu hun namen stevig neer in de ondergrondse alternatieve muziekscene en ze zijn zeker niet van plan snel te stoppen!

Collapse
Alkaline
Alkaline

De vierkoppige formatie uit Nederland, geïnspireerd door invloeden als Turnstile en The Smashing Pumpkins, mixt op unieke wijze punkattitude met melancholische akkoorden en dromerige vocals. Hun sound is zowel krachtig als meeslepend, en het is deze combinatie die Alkaline onderscheidt in de alternatieve punkscene.

Collapse
ALOYSE
ALOYSE

ALOYSE is het indie-folk project van singer-songwriter Bernice Aloyse Pisters uit Amsterdam. Geïnspireerd door de indie en grunge uit de jaren 90, evenals invloedrijke artiesten zoals Jeff Buckley en PJ Harvey, combineert ALOYSE's muziek dynamische vocalen met akoestische gitaargedreven composities. Haar nummers resoneren met authenticiteit, duiken diep in de menselijke ervaring en bevragen de complexiteiten van het leven.

Informatie

Voorverkoop
Gratis
Datum
VR 29 MRT 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht einde
23:30
Genre
Alternative & indie
JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event