loading

MAPLE + THE TAMBLES + DEATH WAVE | BLIKOPENER

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 25 JAN 2020
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
Rock

Blikopener opent je blik voor vette, nieuwe muziek en is spiksplinternieuw. Artiesten die je móet zien en horen! Elke maand helemaal gratis te bezoeken en puur en alleen geselecteerd op kwaliteit. De eerste editie op 25 januari zie je The Tambles, Maple en Death Wave.

THE TAMBLES

Waar de meeste van hun leeftijdgenoten met muzikale ambities al hun spaargeld in dj-apparatuur zouden steken, daar struint de Goudse band The Tambles Marktplaats en eBay af op zoek naar vintage sixties en seventies gitaren en versterkers. Hun debuutplaat ‘Don’t You Want To Know’ is een jukebox gevuld met elf aanstekelijke zelfgeschreven popsongs, die zo uit die rijk(st)e popperiode zouden kunnen stammen.

Als begeleidingsband van JerryHormone hebben ze ook heel wat kilometers gemaakt in het clubcircuit en op festivals. ‘Ik denk dat we in vier jaar wel 350 shows zowel met hem als op eigen houtje hebben gespeeld,’ denkt de band hardop na, terwijl drummer Tijs goedkeurend knikt. De ‘verplichte’ 10.000 uren zijn dus gemaakt. Deze band klinkt hecht en ingespeeld. ‘We zijn ook een echte vriendenband, en zullen het niet nalaten elkaar eens flink af te zeiken,’ onthult Jim grijnzend. ‘We hebben met Jerry ook geleerd songs te schrijven en eraan te schaven net zo lang tot het goed wordt.’

Als deelnemer aan de Popronde in 2018 zijn The Tambles geëindigd als de op een na meest geboekte band. Met Henk Koorn (Hallo Venray), Carol van Dyk (Bettie Serveert) en Maurits Westerik (Bewilder) hebben ze al getoerd als backingband voor het ‘bananenalbum’ van Velvet Underground & Nico. Er komt een toertje in Spanje aan plus enkele Nederlandse clubshows. Ze zijn er klaar voor!

DEATH WAVE

Een zonovergoten strand, palmbomen en blije mensen. Zomaar wat associaties die de oorspronkelijke surfrock uit het Californië van de jaren zestig kan oproepen. Een mistig strand, dorre duinen en ondoden. Zomaar wat associaties die de Noordzee surfrock van Death Wave kan oproepen. Kortom: surfrock geworteld in het macabere, geïnspireerd door klassieke zombiefilms en horror soundtracks. Ride that wave!

MAPLE

Een heldere stem, Britse gitaren. Daar waar catchy popsongs uit de 60’s en rock ’n roll elkaar treffen. Intens, oprecht en in-your-face, dat is Maple!

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 25 JAN 2020
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
Rock
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event