loading

BOB SPANISH ‘ADEMBENEMEND’ RELEASEPARTY

NA TRACK MET THE DEAN NU EP-RELEASE VAN 'ADEMBENEMEND'

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 7.50
Deur
€ 10.00
Datum
VR 16 FEB 2024
Open
20:00
Start
20:30
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Op vrijdag 16 februari is de ‘Adembenemend’ releaseparty van Bob Spanish in De Kroepoekfabriek! Na jaren geleden viraal te zijn gegaan op Dumpert heeft hij recentelijk de track ‘Dirigent’ met The Dean gedropt én in de TivoliVredenburg mogen optreden. Nu is het tijd voor zijn eigen werk, namelijk de EP ‘Adembenemend’. De release van de plaat wordt gevierd in De KF! 

Bob Spanish

De geboren en getogen Maassluizer Bob Spaans, beter bekend als Bob Spanish, is ondertussen al een aantal jaar aan de weg aan het timmeren. Beïnvloed door de 90’s boombap hiphopcultuur is hij zelf aan de slag gegaan met het rappen en het was al snel te merken dat hij in bezit is van een vlotte pen. Wordplays, doordenkers en rijmkunst maken dat Bob in staat is om muziek met inhoud en diepgang te maken.

Na het releasen van zijn eerste singles in 2017 is het allemaal bergopwaarts gegaan. Zo heeft hij in de daaropvolgende jaren gestreden voor het ambassadeurschap van Rotterdam, is hij onderdeel van de documentaireserie ‘Roffa Represent’ (te zien op OPEN Rotterdam) en heeft hij in 2021 de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht gesleept.

Ook zette de rapper diverse prijzen op zijn naam zoals de Jongeren- en Cultuurprijs in zijn stad Maassluis, verzorgde hij het voorprogramma van Pete Philly en heeft hij verschillende talentenshows gewonnen zoals SKVR Fanatics en The Music League. Na een volgepakte TivoliVredenburg met The Dean waar hij recentelijk z’n ding heeft mogen doen is het nu tijd voor een nieuwe stap in de vorm van een EP met bijbehorende releaseparty.

Naar eigen zeggen is de woordkunstenaar pas net begonnen. Met zijn sterke wordplay, kwetsbare teksten en pakkende hooks heeft de rapper zich ontwikkelt tot artiest die een beresterke show kan verzorgen. Tijdens een avondje Spanish wordt namelijk je ziel geraakt én de tent afgebroken.

De EP ‘Adembenemend’

Spanish’ zijn nieuwe project staat geheel in het teken van mental health waarin uiteindelijk een overwinningsgevoel de boventoon voert. Voor het realiseren van de plaat ‘Adembenemend’ heeft de rapper de handen ineengeslagen met Jesper de Jonge. De Jonge is onder anderen de producer en engineer van zangeres Meau.

De filosofie achter het project heeft alles te maken met mental health. Aangezien de gemoedstoestand invloed heeft op de ademhaling, is het vertrekpunt van elke track een andere manier van ademhalen. Denk aan; een lange adem hebben, opgelucht ademhalen en een adem die stokt. En uiteraard; opgelucht ademhalen. Want op de plaat staat ‘perspectief’ centraal. Dat is nou eenmaal de boodschap van hoop die de geboren en getogen Maassluizer maar wat graag verkondigt.

Line-up

Collapse
Bob Spanish
Bob Spanish

De geboren en getogen Maassluizer Bob Spaans, beter bekend als Bob Spanish, is ondertussen al een aantal jaar bezig met het timmeren aan de weg. Beïnvloed door de 90’s boombap hiphopcultuur is hij zelf aan de slag gegaan met het rappen en het was al snel te merken dat hij in bezit is van een vlotte pen. Wordplays, doordenkers en rijmkunst maken dat Bob in staat is om muziek met inhoud en diepgang te maken.

Collapse
Eusebio
Eusebio

Kenneth Eusebio Mills (30), beter bekend als Eusebio, is een artiest uit de wijk Charlois in Rotterdam-Zuid. Het begon officieel voor Eusebio in april 2020 toen hij voor het eerst van zich liet horen op Spotify. Een jaar later had hij zijn eigen coronasessie bij 101Barz. Eusebio wordt bestempeld als een storyteller/woordkunstenaar binnen de Hiphop. Al met al is hij een veelzijdige artiest. Zijn rustige manier van rappen in combinatie met zijn woordkeuze en lage stem vraagt om aandacht. Nummers van Eusebio gaan voornamelijk over zijn belevenissen, waar drijfveren en levenslessen uit voortvloeien. Als 12-jarige jongen schreef hij zijn eigen teksten geïnspireerd door het Junior Songfestival. Middels deze weg kon de Rotterdammer immers zijn gevoelens kwijt. Los van op de bune te staan, is de artiest ook vakleerkracht binnen het onderwijs en coacht hij jongeren bij het ontwikkelen van hun talent.

Collapse
Yuwno
Yuwno

Yuwno heeft sinds hij zich kan herinneren de drang om te schrijven over het leven en gaat daarbij geen onderwerp uit de weg. Waar hij begon met alleen boombap en storytelling rap, heeft hij dit tegenwoordig in een nieuw jasje gestopt waardoor de meeste nummers toegankelijk zijn voor de algemene luisteraar. De Zwolse rapper richt zich niet op aanbidding van geweld, geld en dure autos’ maar wil zijn luisteraar inspireren met een positieve en hoopvolle message.

Collapse
David Bothof
David Bothof

David Bothof speelde de afgelopen tijd al menig festival plat! Dit deed hij vooral in de house-scene, maar ook binnen hiphop weet de Maassluise DJ van wanten. Tijdens de 'Adembenemend-releaseparty' draait hij met meerdere sets de avond aan elkaar!

ABBA ROCKS
Volgende event