loading

KF x GIRLS GO BOOM: BRUTUS + BLACKBOXRED

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.00
Datum
ZA 15 APR 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Samen met de powervrouwen van Girls Go BOOM presenteren we dé nieuwe sensatie uit Vlaanderen en onze persoonlijke favoriet van Eurosonic Noorderslag 2017: Brutus. Support komt in de vorm van niemand minder dan BlackboxRed.

BRUTUS

Onthoud die naam. Brutus is een een trio afkomstig uit Leuven, Belgie. Brutus is een wervelstorm aan ruig geluid. Brutus is bruut. De band creëert iets wat het best omschreven kan worden als stratosferische punk en daardoor is ze net even andere koek. Het atmosferische gitaargeluid wat je kent uit de post-rock en shoegaze (bijvoorbeeld Sigur Ros) wordt genadeloos gecombineerd met de grove baslijnen uit de punk en de strakke, doch dodelijke blastbeats uit de metal. Alsof dat nog niet vaag genoeg is: drumster Steffanie Mannaerts is tevens de leadzangeres en schakelt moeiteloos van hopeloos melodieus tot stemband verslindend.

Kort samengevat: post-rockbouw, black metaldynamieken, hardcore-energie, math-rockmomentjes en popmelodiën en weet zo de perfecte brug te slaan tussen Slayer en Savages, The Smiths en Slowdive, Dillinger Escape Plan en dEUS. Hun debuutalbum ‘Burst’, opgenomen in Vancouver, is net uit. Check het op Spotify en laat je overtuigen.

BRUTUS_2017_008_UKTOUR_©GeertBraeckers

 

BLACKBOXRED

Het ogenblik dat dit duo op het podium stapt, dan worden ze een zware, rollende grunge-wals, een machine van honderd man: BlackboxRed. Eva (gitaar) en Stefan (drums) gaan maniakaal te keer en sparen hun instrumenten geen seconde. De band is beïnvloed door artiesten als The Dead Weather, Crystal Castles en The Joy Formidable en heeft het podium mogen delen met o.a. Savages, Blood Red Shoes, Rolo Tomassi, Claw Boys Claw en Sisters of Mercy. Momenteel zijn ze bezig de plannen voor een tweede album uit te voeren. Dat album moet in 2017 uitkomen.

Benieuwd? Check dan het album ‘The Gunner and The Ghost’ of de EP ‘Beak to Beak’.

 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event