loading

CD-PRESENTATIE: DOWNCAST COLLISION

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 6.50
Deur
€ 8.50
Datum
VR 10 MRT 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Metal fans opgelet! Op vrijdag 10 maart hebben we de perfecte avond voor jullie. Op deze avond presenteert de band Downcast Collision  hun nieuwe CD  en wordt hierbij vergezeld door de bands Grim Ordeal en Disquiet. We hopen dat De KF na deze avond nog overeind staat, want dit belooft een stevige en harde avond te worden.

Downcast Collision
Modern Metal band Downcast Collision kwam tot leven in een andere dimensie van ruimte en tijd.
Bij toeval kwamen de leden te botsen met dit universum. Hier werken de wetten van de natuur anders, waardoor de band zich misplaatst en boos voelt. Ze zitten vast in deze wereld en het enige wat ze kunnen hopen,  is dat er een manier is om beide werelden samen te voegen.
Hoe dat zal eindigen? Niemand die het weet.

De band klinkt als donkere wetenschap; zwaar, met killer riffs en zonder veel subtiliteit. Gedurfde songs en donkere vocalen die zich bezighouden met thema’s als: geweld, de ondoden, de visioenen van Lucifer en zelfs een reis door een andere dimensie. Dat soort thema’s, die in hun songs toch nog catchy genoeg klinken om je hoofd niet meer te verlaten.

DC - metal

 

Grim Ordeal
Metalband Grim Ordeal is het best te omschrijven met ‘Straight in your face!’.
De muziek van Grim Ordeal bevindt zich ergens op de scheidingslijn van thrash metal, groove metal en metalcore. Technische gitaarpartijen, ruige vocalen en tempowisselingen zorgen voor de Grim Ordeal sound.

In de winter van 2011 heeft Grim Ordeal een 3-track demo uitgebracht, welke goed is ontvangen door het publiek en heeft een aantal goede recensies ontvangen door verschillende magazines zoals Lords of Metal, Wings of Death, Aardschok en Zware Metalen.  Op deze demo staan drie nummers, welke de sound van de band uitstekend weergeeft.

Grim Ordeal - metal

 

Disquiet
De Utrechtse melodieuze band Disquiet werd opgericht in 2008. De 3-track promo ‘Hate Incarnate’ (2008) geeft het begin aan van een nieuwe start: ‘Tien minuten van deze intense muziek is nooit genoeg. Het geweldige geluid en zware productie maakt ons hongerig naar meer’. (Metalfan)

Disquiet combineert Bay Area georiënteerde thrash metal gemengd met melodieuze Europese elementen. Stel je een mix van Testament met Arch Enemy, gemodereerd met een aantal moderne metalcore invloeden.

In januari 2012, lanceerde de band haar eerste full-length album ‘Scars Of Undying Grief’. Een product van volharding met een in-your-face-productie door Tommie Bonajo.
Dit album demonstreert Disquiet’s benadering van moderne metal.
In 2012 heeft Disquiet vele podia gesloopt.  Onder deze was Wacken Open Air, met 80.000 bezoekers is het een van de grootste metalfestivals ter wereld. In 2013 deed de band shows in Duitsland en als een van de eerste Nederlandse metalbands traden ze op in Suriname.

 

Raboleden krijgen 50% korting op hun ticket! Benieuwd hoe dat werkt of wil je weten welke kortingen we nog meer bieden? Kijk dan even hier.

Disquiet - metal

 

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event