loading

COPPERHEAD COUNTY + NICK DITTMEIER AND THE SAWDUSTERS

FOOTSTOMPING AND BEERRAISING TUNES

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 20 MEI 2023
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Country & americana
Metal & rock
Tickets kopen

Op 20 mei vieren we de feestweek van Vlaardingen750 met een country- en southern double bill in De Kroepoekfabriek! Dat doen we natuurlijk met een band met Vlaardingse Roots: Copperhead County! Nick Dittmeier & the Sawdusters, helemaal uit Zuid-Indiana, maken de line-up van deze feestdag compleet.

Copperhead County

Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die échte Southern rock maakt. Geïnspireerd door voorgangs als Blackberry Smoke en The Outlaws brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beerraising tunes’. Heerlijke meeslepende nummers over het leven, gebracht door de doorgewinterde zang van Corvin Silvester.  Alle ingrediënten voor een geweldig muzikaal avontuur zijn aanwezig.

Na het succesvolle debuutalbum ‘Brothers’ toerde de band door grote delen van Europa, van Duisland tot Slowakije en van Nederland tot Oostenrijk. Nu is hun vervolgalbum ‘Homebound’ uit, gevuld met tien southern rock-klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. Voor de mix en productie werkt de band samen met de Matt Wallace, bekend van zijn werk voor Faith No More, R.E.M., Maroon 5 & Blackberry Smoke.

Het plaatje klopt, de band is er klaar voor. “Enjoy the ride”!

Nick Dittmeier and the Sawdusters

Nick Dittmeier & the Sawdusters hebben al een flinke staat van dienst; gewapend met 3 EP’s en 3 volledige albums vliegen deze southern rockers over vanuit Southern Indiana om deze double bill compleet te maken. Ze snappen als geen ander dat oudere genres, zoals country en americana, soms moeten vernieuwen om relevant te blijven en hebben daarom op elk album een ander geluid, waarbij er op het laatste album zelfs experimenteerd werd met drummachines, loopers & synths. Toch blijft de band dicht bij zichzelf met een typisch southern rockgeluid, aangevuld met echté countryside storytelling.

 

Informatie

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 20 MEI 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Country & americana
Metal & rock
Tickets kopen

OH HIROSHIMA + TÖRZS
Volgende event