loading

CORDOVAS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 15.50
Datum
VR 22 JUN 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 22 juni halen we met behulp van The Lock Keepers Nashville naar Vlaardingen met americana rockband Cordovas. Het bekende muziekblad Rolling Stone benoemde de band tot een van de tien die je de komende tijd écht in de gaten moet houden. En dat bewijzen ze met hun loeizuivere zang, imponerende gitaarsolo’s en gevoel van broederschap.

Cordovas

Cordovas ontstond eind 2011 na het houden van een aantal jamsessies en niet veel later, in 2012, kwam het eerste titelloze album uit. De band bestaat uit de ervaren Joe Firstmann, bekend van zijn soloalbum War of Women uit 2003, sologitarist Lucca Soria, keyboardspeler Jon Loyd en de Californische drummer Graham Spillman. Het kwartet brengt countryrock die je mee terugneemt naar de jaren ’70 met hun pure muzikaliteit, ouderwets harmonieuze samenzang en knetterende gitaren.

De band haalt inspiratie uit rasartiesten als Bob Dylan, Neil Diamond en Grateful Dead en dat is terug te horen in hun muziek. Fans van Crosby, Stills and Nash, Allman´s Brothers Band en Fleetwood Mac zullen van Cordovas zeker ook heel blij worden.

Het concert organiseren samen met The Lock Keepers, een gezelschap blues-, americana- en countryfans uit de regio. Kwaliteit gegarandeerd!

 

Voorprogramma: Joana Serrat

Deze Spaanse dame pakt het heel Amerikaans aan. Afkomstig uit Vic, Barcelona reisde ze af naar Dripping Springs, nabij Austin, Texas. Daar verzamelde een selectie topmuzikanten en nam ze haar vierde album in vijf jaar op: ‘Dripping Springs’. Het geluid neigt naar het vroege werk van Neil Young.
 
Het album heeft aanbevelingen en prijzen gewonnen van o.a. BBC6, BBC Scotland en magazine Mondo Sonoro. Ook is ze op tour gegaan met onder meer The Jayhawks en stond ze op Primavera Sound, Eurosonic en SXSW.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event