loading

CROWJANE EP-RELEASE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 7.50
Datum
VR 19 OKT 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

De Schiedams/Vlaardingse alt-rockers van Crowjane komen met de derde EP. Op vrijdag 19 oktober presenteren ze het eindproduct van een eindeloze zwoegsessie, een digitale release die vanaf dat moment te beluisteren en te downloaden valt via de betere streaming diensten.  

Voor de audiofielen onder ons: deze tracks worden later dit jaar ook gereleased op machtig mooi vinyl.

CROWJANE

Crowjane bestaat uit Corvin Keurhorst (van o.a. CC Grand), Sean Jeronimus en René den Toom én sindskort gitarist Ruben Hoogland. De gitarist, drummer en bassist spelen al sinds 2006, maar na een hele lange hiatus volgde in 2015 een reünie. Dat was de vonk om zachtjes aan de band nieuw leven in te blazen. Gestaag werd er gespeeld, geschreven en wat opgenomen. Dat leverde hen een nieuwe, bescheiden hoeveelheid fans op, maar de sneeuwbal die Crowjane heet, rolt steeds harder.

De nieuwe sound staat als een huis en vergelijkingen met namen als Interpol en Queens of the Stone Age zijn absoluut niet uit de lucht gegrepen. Indierock, alternative en postpunk van hoog niveau van drie doorgewinterde muzikanten. Kom maar op met die plaat!

SEVEN STARS OVER SICILY

Seven Stars Over Sicily is geformeerd door Conrad Freling die na de stonerrock van eerdere projecten een band wilde waar hij ook zijn psychedelische baroque-folk-miniatuurtjes mee zou kunnen spelen. Hij noemde de band naar het nummer Seven Stars over Sicily van John Terlazzo. Met charismatische zanger Daniel Blokker, ronkende basman Roger Groen en en wildebras/drummer Steven van Wees was de band in eerste instantie compleet; later voegden multi-instrumentalist Jeroen Wessels en toetsenist Robert Giesselbach zich bij de formatie. De muziek is dynamisch: soms verstild, dan rockt het weer als een tiet. Pyschedelica is de drijvende motor, dus verrassingen genoeg.

 

Foto: Martijn Berlage

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event