loading

DAG VAN DE DUURZAAMHEID

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
DO 10 OKT 2013
Open
19:30
Start
19:30
Verwacht Einde
23:00

Benieuwd wat duurzaamheid je kan opleveren? Donderdag 10 oktober kan je alle tips en tricks krijgen en horen die je nodig hebt. Want zo ingewikkeld hoeft duurzaamheid niet te zijn, sterker nog: Duurzaamheid loont! Minder kosten, fijner wonen, gezonder leven, klinkt goed toch!?

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zijn ondernemers uit Vlaardingen en omstreken van harte uitgenodigd om in De Kroepoekfabriek met andere bedrijven en organisaties in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen, advies te krijgen en zich te laten inspireren over en op het gebied van duurzaamheid. De deuren van De Kroepoekfabriek openen om 14.00 uur. Meer informatie over deze middag is te vinden op: http://www.vlaardingen.nl/dagvandeduurzaamheid/

Vanaf 19.30 uur start het avondprogramma. Hier is iedereen, jong of oud(er), ondernemer of geen ondernemer, welkom in De Kroepoekfabriek. Maak kennis met allemaal manieren om bijvoorbeeld je woning energiezuiniger te maken, om zelf energie op te wekken of om efficiënt om te gaan met afval. Er zijn korte presentaties, een informatie-markt en leuke workshops. Onder de aanwezigen verloten we enkele gratis energieadviezen: een adviseur licht je woning door en helpt je met praktische tips om je energieverbruik terug te brengen.

We sluiten de avond om 22.00 uur af met een optreden van singer-songwriter Florian Wolff. Zelfs muziek blijkt duurzaam te kunnen zijn!
Ben je er bij? Entree is gratis. Het hoeft niet, maar voor de organisatie is het fijn als je je vooraf aanmeldt. Dat kan via www.vlaardingen.nl/dagvandeduurzaamheid.

De Vlaardingse Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de werkgroep Fair Trade van het Platform Ander Vlaardingen (PAV) in samenwerking met vertegenwoordigers vanuit gemeente, bedrijfsleven, woningbouwverenigingen, onderwijs en De Kroepoekfabriek.

Florian Wolff 
Florian Wolff is een Nederlandse singer-songwriter en staat bekend om zijn collectie pakkende liedjes. Hij was finalist in de Grote Prijs van Nederland en Serious Talent bij 3FM. Hij speelde supportshows bij Boris, Bertolf en Miss Montreal en hij kan Floortje Dessing, Femke Halsema en Jan Douwe Kroeske tot zijn fans rekenen. Stond in Paradiso, de Melkweg, Tivoli, 013 en Doornroosje, en op festivals als Indian Summer, Festival aan de Werf en EuroSonic/Noorderslag. En hij speelde op Lowlands. Niet één keer, maar zes keer. Tot nu toe…

En waarom treedt nou juist Florian Wolff op tijdens de Dag van de Duurzaamheid? Wolff wil de wereld twee dingen nalaten: een enorme catalogus vol mooie liedjes en… niets. Want ondanks zijn niet geringe schoenmaat streeft Florian naar een zo klein mogelijke voetafdruk.
Hij is de eerste artiest in de wereld is die concerten geeft met een eigen mobiel podium dat op zonne-, wind- en menselijke energie werkt. De vrachtwagen die alles vervoert, rijdt op biogas. Hij ís dus duurzaam. Niet als modetrend, maar als levensstijl. En dat houdt niet op bij de natuurwinkel waar hij een paar dagen per week werkt. Ook het artwork van The Nature Of Things is verantwoord, dankzij het gebruik van gerecycled papier en milieuvriendelijke inkt. En het is mooi. Zo mooi zelfs, dat Florian besloot om van het standaard formaat af te wijken. Of dat praktisch is? Niet per se, maar je hebt zo behalve een cd ook een schilderij in handen. Met een haakje, om het op te hangen.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
DO 10 OKT 2013
Locatie
DE KROEPOEKFABRIEK
Open
19:30
Start
19:30
Verwacht einde
23:00
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event