loading

EINS, ZWEI ORCHESTRA e.a.

Informatie Collapse

Voorverkoop
8,00
Deur
10,00
Datum
VR 25 NOV 2011
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
01.00
Tickets kopen

Een lekkere indie-avond met Eins, Zwei Orchestra, Novack en Mr Love & The Stallions!

Drie indie-bands hebben de handen ineengeslagen en houden dit najaar actie onder de noemer Indie Shop (Ik ben toch niet mainstream?). Met de poppy-shoegaze van Eins, Zwei Orchestra, de melancholieke indiepop van Novack en de positieve indiepop van Mr. Love and the Stallions krijg je de beste indie bands voor de beste prijs. Niet goed, geluid terug! Inmiddels is er censuur gepleegd door de Mediamarkt op de oorspronkelijke naam. De Mediamarkt vond het namelijk niet grappig. Vandaar dat de Indieshop nu opereert onder de noemer ‘DE NIET MAINSTREAM’-tour…. Ontevreden gezichten bij de commercie of nie, de Indieshop komt toch lekker onze kant op!

Eins, Zwei Orchestra
Eins, Zwei Orchestra is een project van Stefan and Lydia van Maurik. Het geluid van shoegaze bands zoals My Bloody Valentine en The Pains Of Being Pure At Heart gecombineerd met frisse pop.

Novack
Toen in 2009 Wubbo Siegers en Sander van der Linden samen nummers op begonnen te nemen, hadden ze niet kunnen vermoeden dat ze met Tame Impala in Tivoli Oudegracht zouden gaan spelen. Of dat ze een volwaardig album uit zouden gaan brengen en bij Matthijs van Nieuwkerk in de uitzending zouden komen: in dik twee jaar tijd is er ongelofelijk veel gebeurd…

Met het debuutalbum Sequences & Stills, dat begin 2011 door V2 werd uitgebracht, sloeg de band de weg in naar meer succes. Dit album staat vol melancholische, bezwerende pareltjes die je meevoeren en uitnodigen tot eindeloos herluisteren. Sequences & Stills werd unaniem goed door de Nederlandse pers ontvangen. Zo werd het album door de Volkskrant omschreven als een ‘sterk debuut’ dat ‘bij vlagen prachtig’ is en ‘liedjes die nergens opdringerig klinken, maar toch imponerend‘ (Gijsbert Kamer), en meldde OOR: ‘Novack is een aanwinst voor de Nederlandse gitaarmuziek’.

Mr Love & The Stallions
Na de release van diverse EP’s en de albums Paris en Cruel Art Of Gossip, barst de band nog steeds van de ambitie en enthousiasme. Iets wat ook duidelijk te horen is op het derde album Playgrounds. Ditmaal heeft Mr. Love and the Stallions zich laten beïnvloeden door bands als The Libertines en The Velvet Underground, maar ook de invloeden van Belgische bands als dEUS en Soulwax zijn duidelijk hoorbaar. Dit alles komt samen in een eclectisch geluid vol rock ’n roll, indiepop en electro waarin ook de voor de Stallions zo kenmerkende viool niet ontbreekt.

Staatssecretaris Zijlstra wil graag dat de kunstsector aan de bak gaat om hun eigen producten aan de man te brengen. Goed, als Zijlstra het commercieel wil, kan hij het commercieel krijgen. Behalve de muziek dan natuurlijk: we zijn tenslotte niet mainstream?

MOLLY PARDEN OP HET STADSSTRAND
Volgende event