loading

DE LIKT | ZOMERTERRAS

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 23 AUG 2019
Open
18:00
Start
22:30
Verwacht Einde
23:30
Genre
Hiphop/ Rap
Nederlands
Pop
Electro

De Likt is anno 2019 één van de meest bekende en opzienbarendste acts van Nederland. Met frontman Jordy Dijkshoorn als podiumbeest ben je met De Likt verzekerd van een feestje dat zijn weerga niet kent. Het drietal maakt futuristische funk: stevige beats van Giorgi en John in combinatie met de vlijmscherpe teksten van poëet en rapper Jordy.

De band wist na het ontstaan in 2013 in no time de aandacht te pakken van vrijwel iedereen. Toen in 2015 de eerste plaat uitkwam, met hits als ‘Bloed aan de Muur’, ‘Ja, dat bedoel ik’ en ‘Finidi George’, had De Likt in thuisstad Rotterdam al een cultstatus bereikt, welke extra werd aangedikt door de ‘Praat Nederlands met me’-parodie waar Jordy de hoofdrol in speelde. De tour die volgde telde meer dan honderd shows en met de tomeloze energie van de extravagante frontman en zijn soms idiote capriolen werd elke show memorabel. Zelfs Pinkpop werd aangedaan, ook werden ze graag geziene gasten op 3FM en DWDD.

In 2017 moest plots de rem erop (Dijkshoorn kwam in het ziekenhuis terecht na een handgemeen en moest revalideren), wat vervolgens ruimte gaf om te werken een opvolger van hun debuut. ‘De Derde’, vernoemd naar hun thuisbasis, stond bol van de samenwerkingen. Onder andere Jack Parow, Akwasi en De Staat verleenden hun medewerking. De tour die volgde, resulteerde in een uitverkochte Maassilo.

We laten het niet onvermeld: Jordy speelt in zekere zin een thuiswedstrijd. Hij is namelijk opgegroeid in Vlaardingen. Het Zomerterras kan zich dus klaarmaken voor een flinke energiebom!

Voor meer info over deze show en het Zomerterras, check: www.zomerterras.nl/programma/2019/de-likt

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 23 AUG 2019
Locatie
Zomerterras
Open
18:00
Start
22:30
Verwacht einde
23:30
Genre
Hiphop/ Rap
Nederlands
Pop
Electro
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event