loading

DEF P: 30XPI TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 22 APR 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Vrijdag 22 april verwelkomen wij schrijver, schilder en hiphoppionier Def P, bekend van o.a. Osdorp Posse. Binnenkort zit hij dertig jaar in het vak en dat moet natuurlijk gevierd worden! Def P doet dit met een nieuw soloalbum onder de titel 30xPi, plús een gelijknamige übervette tour met special guests Spinal, Engel & Just en McGyver. Support is de Rotterdamse rapper Dichter.

 

Def P persfoto
Spinal
Spinal is bekend van de rapformatie Nul7Negen en zijn samenwerking met Steen: Kadaverrap. Hij staat vooral bekend om zijn harde en zwartgallige doch poëtische rapstijl die je – met een beetje goede wil – ook als kunstzinnig zou kunnen beschrijven. In januari van dit jaar bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld Verloren Zaad. Waarvan hij op 22 april het nodige ten gehore zal brengen.
Spinal Perspic

Engel & Just
Engel & Just maken dat waar hun hart ligt: rauwe boombap hiphop waarbij samples, scratches en rapflows de muziek bepalen. Maar het zijn vooral muzikale raptracks, die gedefinieerd worden door melodie, inhoudelijke teksten, zang en instrumenten. In 2011 brachten ze Statler & Waldorf uit, hun eerste gezamenlijke album. In 2013 volgde de tweede plaat getiteld Dertig.

01 Engel & Just (foto Freelens Visuals)

McGyver
De afgelopen jaren zijn geen stille vaarwateren geweest voor McGyver. Zo bracht hij het album Monarchivaris uit, heeft hij voor Hef & Feis geopend in de Mezz, trad hij op tijdens het Ondergronds Verbond Festival #7, Zwarte Cross 2014 maar ook voor de koning en koningin in Almere én tijdens een mini-tour in China (beide met Classick). Na de succesvolle ontvangst van zijn Nederlandstalige mini-EP SFDC (een in april 2015 uitgebrachte 7 inch vinyl, die nog steeds verkocht wordt tot in Australië, VS, Duitsland en Spanje, is een nieuwe EP in de maak. Mét zijn vaste maat op de mic: Rickz. Samen met diezelfde Rickz (bekend van onder andere Bazz&Juice, shows in Cul de Sac, 013 Tilburg en Festival Mundial 2014) en DJ Picky brengt McGuyver rauwe rap en beats die keihard door je speakers knallen. Door HIJS is hij zelfs omschreven als ‘de Nederlandse equivalent van Joey Bada$$’.

McGyver Presspic

SUPPORT: Dichter
De poëtische hiphop artiest Dichter maakte in 2015 indruk met de release van zijn mini album Nieuw Leven waarmee hij kunst aan zijn muziek koppelde en zowel een live release in jazzpodium BIRD als een interessante expositie in galerie OPPERCLAES neerzette. Dichter-  die ooit startte met produceren voor onder andere de Rotterdamse Hef – begon op een bepaald moment zelf teksten te schrijven en kwam door zijn poëtische manier van rappen op zijn artiestennaam. In 2013 stond hij onder andere op Metropolis Festival, in 2014 ging hij mee met reizend festival Popronde en in 2015 was hij na de release van zijn album op verschillende plekken terug te vinden samen met zijn energieke liveband, maar ook in een intiemere akoestische setting en daarnaast nog eens ‘old skool’ begeleidt door zijn DJ. Dichter verzorgt dit voorjaar de support voor de Belgische troubadour en hiphopartiest Tourist LeMC. De TopNotch artiest won afgelopen jaar een gouden plaat in België voor zijn album En Route en gaat in maart langs de Nederlandse podia met zijn eigen show, maar jullie kunnen tijdens de 30xPi Tour alvast kennis met hem maken.


Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event