loading

DONNIE | KF 10 JAAR

DE FENOMEEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
21.50
Datum
ZA 15 JAN 2022
Open
20.00
Start
20:30
Genre
Hiphop/ Rap
Pop
Tickets kopen

Dit is het verplaatste concert van Donnie dat aanvankelijk op zaterdag 18 september was gepland!

De Kroepoekfabriek wordt tien jaar! Alle reden om dat op gepaste wijze te vieren met een serie van drie concerten. Aanvankelijk stond de show gepland op zaterdag 18 september in ons jubileumweekend. Helaas hebben we dit moeten verplaatsen wegens het verlengen van de maatregelen. Na overleg is er een nieuwe datum geprikt. Op zaterdag 15 januari zet niemand minder dan Donnie de boel op stelten.

Dat Donnie werd gezien als protegé van De Jeugd is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’ dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’.

Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes.

Hier bleef het echter niet bij. In 2019 Dropt Donnie zijn album ‘Door Het Licht’, met tracks als ‘Barry Hayze’ en ‘Kwijt’. De release resulteerde vrijwel direct in een tour door Nederland en een stukje België. Niet heel lang hierna stond ‘de man van money en vlees’ op het grote podium van Lowlands te performen als een echte rockster. Het is dus vrijwel zeker dat Donnie door blijft gaan om elke zaal op zijn kop te zetten.

Recentelijker volgden er tracks met Frans Duits en Frans Baauer. Daarmee bewijst De Fenomeen dat hij met zijn sympathieke verschijning bruggen kan bouwen als geen ander. En: wist je dat Donnie in 2012 al eens in De KF stond? Toen nog als Young Kermit in de rol van voorprogramma bij Lange Frans.

10 jaar KF

In september 2011 opende poppodium De Kroepoekfabriek officieel de deuren met optredens van De Staat, Winne, Zware Jongenz en Lucky Fonz. Er volgden nog heel veel artiesten, groot en gelijk, Nederlands en internationaal. We zijn mee gaan werken aan het Zomerterras, het Stadsstrand, hebben talloze jonge artiesten op weg geholpen met allerlei trajecten en optredens, toverden zwembaden om tot dampende nachtclubs en maakten van een skatebaan een festivalterrein met het Rock ’n Ramps Festival. Zo maar een kleine greep uit de wapenfeiten. Alle reden dus om trots te zijn en te vieren dat we er nog altijd zijn en zullen blijven!

Informatie

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
€ 22.00
Datum
ZA 15 JAN 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20.00
Start
20:30
Genre
Hiphop/ Rap
Pop
Tickets kopen

REIAL | MAGNETUDE E.A.
Vorige event
A TRIBUTE TO NICK CAVE
Volgende event