loading

DONNIE | KF 10 JAAR

DE FENOMEEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
€ 22.00
Datum
VR 11 MRT 2022
Open
20.00
Start
20:30
Genre
Hiphop/ Rap
Pop
Tickets kopen

*Dit is het verplaatste concert van Donnie dat aanvankelijk op zaterdagen 18 september en 15 januari was gepland! Al aangeschafte tickets blijven uiteraard geldig*

De Kroepoekfabriek wordt tien jaar! Alle reden om dat op gepaste wijze te vieren met een serie van drie concerten. Aanvankelijk stond de show gepland op zaterdag 18 september in ons jubileumweekend. Helaas hebben we dit moeten verplaatsen wegens het verlengen van de maatregelen. Na overleg is er een nieuwe datum geprikt. Op vrijdag 11 maart zet niemand minder dan Donnie de boel op stelten.

Dat Donnie werd gezien als protegé van De Jeugd is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’ dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’.

Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes.

Hier bleef het echter niet bij. In 2019 dropt Donnie zijn album ‘Door Het Licht’, met tracks als ‘Barry Hayze’ en ‘Kwijt’. De release resulteerde vrijwel direct in een tour door Nederland en een stukje België. Niet heel lang hierna stond ‘de man van money en vlees’ op het grote podium van Lowlands te performen als een echte rockster. Het is dus vrijwel zeker dat Donnie door blijft gaan om elke zaal op zijn kop te zetten.

Recentelijker volgden er tracks met Frans Duits en Frans Baauer. Daarmee bewijst De Fenomeen dat hij met zijn sympathieke verschijning bruggen kan bouwen als geen ander. En: wist je dat Donnie in 2012 al eens in De KF stond? Toen nog als Young Kermit in de rol van voorprogramma bij Lange Frans.

10 jaar KF

In september 2011 opende poppodium De Kroepoekfabriek officieel de deuren met optredens van De Staat, Winne, Zware Jongenz en Lucky Fonz. Er volgden nog heel veel artiesten, groot en gelijk, Nederlands en internationaal. We zijn mee gaan werken aan het Zomerterras, het Stadsstrand, hebben talloze jonge artiesten op weg geholpen met allerlei trajecten en optredens, toverden zwembaden om tot dampende nachtclubs en maakten van een skatebaan een festivalterrein met het Rock ’n Ramps Festival. Zo maar een kleine greep uit de wapenfeiten. Alle reden dus om trots te zijn en te vieren dat we er nog altijd zijn en zullen blijven!

Line-up

Collapse
Donnie
Donnie

De extravagante Donnie verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. In korte tijd wist hij zichzelf te verheffen tot een cultfiguur en zette hij al verschillende festivals en clubzalen op z'n kop. Het album ‘Mannelogie’ werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ veroverde hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna miljoenen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes. Dit bewees hij opnieuw met zij songs 'Frans Duits' (feat. Frans Duijts) en 'Snap Je'.

Collapse
Brunzyn
Brunzyn

Supportact wordt verzorgt door BrunzynBaby! Straight outta Eastside met een crush op Georgina Verbaan. Brunzyn trok in 2018 voor het eerst veel bekijks met zijn clip ‘Flexen tot ik Sterf’ van z’n tape ‘Dingen van Bruno’. Daarna ging ‘t hard voor de blonde Vlaardinger, zo stond hij dit jaar op het album ‘Albino’ van Joost en zorgde ze samen voor de nodige moshpits op WOOHAH! Zijn single Klaar! (ft. Joost & Cartiez) was tevens genomineerd voor Song van het jaar Rotterdam. Je kan weinig kritiek hebben op zijn werkethiek. Zo dropte hij in 2020 de tape 'B' en stond hij op alle tracks van Albino Sports Vol.1. Zoals we al zeiden, Brunzyn! gaat hard. Maak je Klaar! voor een domme show. 3134!

DRAGONFRUIT
Vorige event
HET GEZELSCHAP
Volgende event