loading

DONNIE | KF 10 JAAR

DE FENOMEEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
€ 22.00
Datum
VR 11 MRT 2022
Open
20.00
Start
20:30
Verwacht Einde
22:30
Genre
Hiphop/ Rap
Pop
Tickets kopen

*Dit is het verplaatste concert van Donnie dat aanvankelijk op zaterdagen 18 september en 15 januari was gepland! Al aangeschafte tickets blijven uiteraard geldig*

De Kroepoekfabriek wordt tien jaar! Alle reden om dat op gepaste wijze te vieren met een serie van drie concerten. Aanvankelijk stond de show gepland op zaterdag 18 september in ons jubileumweekend. Helaas hebben we dit moeten verplaatsen wegens het verlengen van de maatregelen. Na overleg is er een nieuwe datum geprikt. Op vrijdag 11 maart zet niemand minder dan Donnie de boel op stelten.

Dat Donnie werd gezien als protegé van De Jeugd is met zijn vindingrijke wordplay en door Bas Bron geproduceerde beats geen vreemde aanname. Na zichzelf met zijn eerste mixtape gekroond te hebben tot ‘Leipie Van Het Plein’ dropte hij zijn debuutalbum ‘Mannelogie’.

Het album werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ verovert hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna 2 miljoen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes.

Hier bleef het echter niet bij. In 2019 dropt Donnie zijn album ‘Door Het Licht’, met tracks als ‘Barry Hayze’ en ‘Kwijt’. De release resulteerde vrijwel direct in een tour door Nederland en een stukje België. Niet heel lang hierna stond ‘de man van money en vlees’ op het grote podium van Lowlands te performen als een echte rockster. Het is dus vrijwel zeker dat Donnie door blijft gaan om elke zaal op zijn kop te zetten.

Recentelijker volgden er tracks met Frans Duijts en Frans Baauer. Daarmee bewijst De Fenomeen dat hij met zijn sympathieke verschijning bruggen kan bouwen als geen ander. En: wist je dat Donnie in 2012 al eens in De KF stond? Toen nog als Young Kermit in de rol van voorprogramma bij Lange Frans.

10 jaar KF

In september 2011 opende poppodium De Kroepoekfabriek officieel de deuren met optredens van De Staat, Winne, Zware Jongenz en Lucky Fonz. Er volgden nog heel veel artiesten, groot en gelijk, Nederlands en internationaal. We zijn mee gaan werken aan het Zomerterras, het Stadsstrand, hebben talloze jonge artiesten op weg geholpen met allerlei trajecten en optredens, toverden zwembaden om tot dampende nachtclubs en maakten van een skatebaan een festivalterrein met het Rock ’n Ramps Festival. Zo maar een kleine greep uit de wapenfeiten. Alle reden dus om trots te zijn en te vieren dat we er nog altijd zijn en zullen blijven!

Line-up

Collapse
Donnie
Donnie

De extravagante Donnie verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. In korte tijd wist hij zichzelf te verheffen tot een cultfiguur en zette hij al verschillende festivals en clubzalen op z'n kop. Het album ‘Mannelogie’ werd een van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015, mede dankzij tracks als ‘Batras’ en ‘Wubbo Ockels’. Met het daaropvolgende ‘Loei Ordinair’ en ‘BFMJT’ werkt Donnie zijn sound nog verder uit, met onder andere ‘De Tuinslang’ veroverde hij zijn plek aan de Nederlandse top. De track ‘Snelle Planga’ ging met bijna miljoenen streams viraal, en laat zien hoe Donnie een meester is in het creëren van hypes. Dit bewees hij opnieuw met zij songs 'Frans Duits' (feat. Frans Duijts) en 'Snap Je'.

Collapse
Bier Kolektif
Bier Kolektif

Bier Kolektif is een opkomende muziek formatie bestaand uit Walter Twigt, Daan de Koning en Jeroen Ponsen. De jongens maken Nederlandstalige hip-hop met genre invloeden diverser dan je lokale supermarkt. Luchtige teksten gecompenseerd met zware basses en een gezonden lading alcohol resulteren in energieke en verfrissende tracks. Op donderdag 15 juli 2021 is het debuut EP 'Wereld op Drugs' de ether in gegaan. Dit EP is een bundel energieke nummers met een dubbelzinnige gelaagdheid verpakt in een fris elektronisch en divers jasje. Het hoofdthema van het EP is de globale verslaving aan technologie en de afhankelijkheid ervan. Dit is indirect verwerkt in het EP zodat het open is voor eigen interpretatie. Met grote dromen en kleine stappen willen de jongens een nieuw zaadje planten in de Nederlandse muziek cultuur.

Informatie

Voorverkoop
€ 19.00
Deur
€ 22.00
Datum
VR 11 MRT 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20.00
Start
20:30
Verwacht einde
22:30
Genre
Hiphop/ Rap
Pop
Tickets kopen

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event