loading

DOOL + HOLY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 11.50
Deur
€ 13.50
Datum
VR 15 APR 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Gokje: vrijdag 15 april staat er een show op de planning die je – stel, je bent liefhebber van een beetje vuige, hypnotiserende rock – niet wilt missen. DOOL betreedt dan het podium van De KF. Ryanne van Dorst, voor sommigen van jullie ook wel bekend als Elle Bandita, slaat samen met haar bandleden een nieuw muzikaal pad in als volwaardige band onder de naam DOOL. De band is zowel dynamisch als agressief en wisselt flarden van zwartgallige rock, gotische pop en hier en daar psychedelica steeds op verrassende en overtuigende wijze af.

Het broeit onder de dikke rookpluimen van de Rotterdamse industrie. Tussen de slinkse ratten, stinkende auto’s en zwetende bakjes kapsalon, barst het er van de ongebruikte, rauwe energie. Zoals er in veelvoud van materie en technologie een betekenisloze leegte kan ontstaan, zo kan vanuit die leegte weer iets nieuws tot leven gewekt worden. Zichzelf onttrokken uit de massa-identiteit van de grote stad en het ‘Urban-individu’ is daar de onvermijdbare geboorte van DOOL.

DOOL dwaalt door donkere straten de stad uit, de wildernis in. Meezwevend op oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt zangeres/gitariste Ryanne van Dorst de luisteraar mee van donkere grotten vol oeroude geesten, naar de duistere afgronden van een gebroken hart. Soms licht verteerbaar en verleidelijk, als ware een kinderlokker met snoep op een speelplaats, dan weer loodzwaar en onheilspellend, in het dreigende, 10 minuten durende epos.

Na jaren samen gespeeld te hebben in het solo-project van zangeres Ryanne van Dorst, Elle Bandita, heeft de band een enorme groei doorgemaakt en is welhaast een symbiotisch geheel geworden. Daarom is gezamenlijk de keuze gemaakt om als volwaardige band verder te gaan, het ego opzij te zetten en een nieuw muzikaal pad te gaan bewandelen. Kom 15 april naar De KF, als je durft, en je zult vanzelf merken waar dat pad naartoe leidt…

Oh ja, de band bestaat naast Ryanne van Dorst uit drummer Micha Haring, bassist Job van de Zande en gitaristen Reinier Vermeulen en Nick Polak.

FOTO: Roy Wolters

l5uQggZj6OX76kUm9CwrEOnY5LWgOk-wAQpYorVrt0M

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event